Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Friptură de dovleac afumat, linte și curmale

Friptura cu nuci de Craciun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

O nucă prăjită, dar nu așa cum o știți – plină de umami, fum și dulceață din dovlecei, linte și curmale, credem că aceasta este cea mai bună noastră experiență!


Încercați friptura cu nuci de Crăciun, apoi verificați friptura cu nuci vegane și mai multe idei vegetariene pentru cină de Crăciun

Ingrediente

  • dovleac butternut 400g, tăiate cuburi de 2cm
  • boia afumată 3 lingurițe
  • usturoi 2 cuișoare, pe piele
  • salvie 2 frunze, tocate mărunt
  • ulei de masline 2 linguri, plus extra pentru tablă
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • ciuperci de castane 200g, tocat mărunt
  • piure de tomate 2 linguri
  • sos de soia 2 linguri
  • lentile roșii 125g
  • stoc de legume 300ml
  • date medjool 4, fără sâmburi și felii
  • pesmet alb moale 50g
  • nuci mixte (nucile pecan, nucile și brazilele funcționează bine) 150g, tocat
  • ouă 2 mari, bătute

PENTRU TOPPING

  • unt 3 linguri
  • nuci pecan sau nuci 50g
  • salvie 4-6 frunze
  • draga draga 1 lingură
  • boia afumată o ciupitura
  • data medjool 1, feliat

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Aruncați dovleceii, 1 linguriță de boia, tot usturoiul și salvia și 1 lingură de ulei de măsline cu o anumită condimentare pe o tavă de prăjire și gătiți timp de 20 de minute până când se înmoaie și ușor auriu la margini.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie și prăjiți ceapa timp de 10 minute până se înmoaie. Adăugați ciupercile și gătiți-le timp de 10 minute până se evaporă toată umezeala și încep să devină aurii. Se amestecă restul de 2 lingurițe de boia, toată piureul de roșii, sosul de soia, lintea și bulionul și se fierbe ușor timp de 20-25 de minute sau până când lintea este fragedă și stocul a fost absorbit. Se ia de pe foc și se lasă la răcit 10 minute.

  • Pasul 3

    Se amestecă curmalele, pesmetul, nucile și ouăle în amestecul de linte răcit, se adaugă câteva condimente, apoi se pliază în cea mai mare parte a dovleacului prăjit, lăsând 6-8 cuburi pentru topping. Strângeți usturoiul din piele și împăturați amestecul.

  • Pasul 4

    Uleiați și tapetați o cutie de 900g cu coacere hârtie. Puneți amestecul în cutie, împachetându-l cu partea din spate a unei linguri. Acoperiți cu folie și prăjiți-le timp de 30 de minute, apoi scoateți folia și gătiți încă 20 de minute până când sunt acoperite cu auriu și se îndepărtează de pe părțile laterale ale formei. Odihniți-vă 10 minute înainte de a răsturna nuca prăjită pe un platou de servire.

  • Pasul 5

    În timp ce friptura de nuci se odihnește, topește untul într-o tigaie până se face spumă, apoi prăjești nucile și salvia timp de 2 minute până când salvia este crocantă, apoi amestecă scurt bucățile de dovleac rezervate, mierea, boiaua și curmalele tăiate. Se pune lingura peste nuca friptă pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 546
  • Gras 36g
  • Saturează 8.3g
  • Carbohidrați 36,5g
  • Zaharuri 21g
  • Fibră 7.1g
  • Proteină 15.5g
  • Sare 1.2g
.
#Friptura #nuci #Craciun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *