Tipul bucătăriei:
Fripturi de conopida cu capere
- serveste 2
- Uşor
Permiteți-ne să vă salvam de la o rețetă de la mijlocul săptămânii cu această „friptură” vegetală, servită cu capere. Nu vei mai fierbi niciodată conopida după ce ai încercat asta și este pe masă în 25 de minute
Pregătiți aceste fripturi de conopidă pentru o cină sofisticată, apoi verificați rețetele noastre Wellington cu conopidă, conopida prăjită întreagă și mai multe rețete de conopidă.
Ingrediente
- conopidă 1 mediu, frunzele și tulpina tăiate
- ulei de masline
- unt
- capere 2 linguri, clătite
- otet de vin rosu 2 linguri
- pătrunjel tocat pentru a face 2 linguri
- Iaurt grecesc sau crème fraîche
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați 2 felii groase din mijlocul conopidei și păstrați restul pentru a le mânca mai târziu. Ungeți ambele părți cu ulei, asezonați bine și așezați-le pe o tavă de copt. Prăjiți la foc mare până când conopida începe să se rumenească. Întoarceți și faceți același lucru pe cealaltă parte, apoi reduceți căldura și grătarul până se înmoaie.
-
Pasul 2
Între timp, se încălzește un buton mare de unt într-o tigaie mică și se adaugă caperele, se prăjesc până încep să devină crocante. Adaugam otetul si patrunjelul, luam tigaia de pe foc si asezonam. Serviți conopida cu sosul de capere turnat peste și o lingură de iaurt sau crème fraîche.
Informatii nutritionale
- Kcals 216
- Gras 15.9g
- Carbohidrați 7.8g
- Fibră 6.5g
- Proteină 9.6g
- Sare 0,7g