Tipul bucătăriei:
Friteli de praz
- servire 4-6
- Uşor
Prazul moale și brânză cheddar se îmbină în aceste fritje aurii – serviți cu o salată de nasturel pentru o cină vegetariană ușoară sau acoperiți cu avocado pentru un brunch de weekend.
Încearcă aceste bijelii de praz, apoi verifică bijutelele noastre de dovlecei, conopidă și năut.
Ingrediente
- unt nesarat 2 linguri, plus un buton
- praz 2, spălate, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțiri
- ouă 3
- făină auto-crescătoare 200 g
- cheddar matur 100g, ras
- mustar integral 1 lingura
- tot laptele 75 ml
SALATĂ
- șalotă 1 lung, tocat fin
- otet de vin rosu 2 linguri
- mustar Dijon 1
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
- nasturel 90 g
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, frunze rupte
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește untul într-o tigaie antiaderentă la foc mic-mediu și se prăjește ușor prazul cu un praf de sare timp de 10 minute până se înmoaie. Turnați într-un castron mare și răciți. Bateți ouăle, făina, cheddarul, muștarul și multe condimente, apoi amestecați treptat laptele până când obțineți un aluat gros.
-
Pasul 2
Pentru a face salata, amestecați într-un castron separat eșalota, oțetul, muștarul, uleiul și puțin condimente.
-
Pasul 3
Încingeți un buton de unt într-o tigaie antiaderentă și puneți 2-3 linguri pline de aluat. Gatiti 2-3 minute sau pana devin aurii, apoi intoarceti si repetati. Puneți prăjiturile gătite pe o tavă de copt și ținem la cald la cuptorul mic în timp ce gătiți restul (ar trebui să obțineți aproximativ 12).
-
Pasul 4
Adăugați cresonul și pătrunjelul în dressing chiar înainte de servire și amestecați bine. Împărțiți friturile de praz în farfurii și serviți alături de salată.
Informatii nutritionale
- Kcals 334
- Gras 17.9g
- Saturate 8g
- Carbohidrați 28g
- Zaharuri 2.5g
- Fibră 3.9g
- Proteină 13.2g
- Sare 1.1g