Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O farfurie albastră acoperită cu două pâine aurii, frunze verzi și o furculiță

Friteli de praz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servire 4-6
  • Uşor

Prazul moale și brânză cheddar se îmbină în aceste fritje aurii – serviți cu o salată de nasturel pentru o cină vegetariană ușoară sau acoperiți cu avocado pentru un brunch de weekend.


Încearcă aceste bijelii de praz, apoi verifică bijutelele noastre de dovlecei, conopidă și năut.

Ingrediente

  • unt nesarat 2 linguri, plus un buton
  • praz 2, spălate, tăiate în jumătate pe lungime și feliate subțiri
  • ouă 3
  • făină auto-crescătoare 200 g
  • cheddar matur 100g, ras
  • mustar integral 1 lingura
  • tot laptele 75 ml

SALATĂ

  • șalotă 1 lung, tocat fin
  • otet de vin rosu 2 linguri
  • mustar Dijon 1
  • ulei de măsline extra virgin 2 linguri
  • nasturel 90 g
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, frunze rupte

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește untul într-o tigaie antiaderentă la foc mic-mediu și se prăjește ușor prazul cu un praf de sare timp de 10 minute până se înmoaie. Turnați într-un castron mare și răciți. Bateți ouăle, făina, cheddarul, muștarul și multe condimente, apoi amestecați treptat laptele până când obțineți un aluat gros.

  • Pasul 2

    Pentru a face salata, amestecați într-un castron separat eșalota, oțetul, muștarul, uleiul și puțin condimente.

  • Pasul 3

    Încingeți un buton de unt într-o tigaie antiaderentă și puneți 2-3 linguri pline de aluat. Gatiti 2-3 minute sau pana devin aurii, apoi intoarceti si repetati. Puneți prăjiturile gătite pe o tavă de copt și ținem la cald la cuptorul mic în timp ce gătiți restul (ar trebui să obțineți aproximativ 12).

  • Pasul 4

    Adăugați cresonul și pătrunjelul în dressing chiar înainte de servire și amestecați bine. Împărțiți friturile de praz în farfurii și serviți alături de salată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 334
  • Gras 17.9g
  • Saturate 8g
  • Carbohidrați 28g
  • Zaharuri 2.5g
  • Fibră 3.9g
  • Proteină 13.2g
  • Sare 1.1g
#Friteli #praz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *