Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de dovlecei Galette

Galette de dovlecei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă frumoasă de galette de dovlecei este ușor de făcut, vegetariană și gata în mai puțin de o oră. În plus, arată uimitor când îl aduci la masă


Ingrediente

  • aluat prajit integral cu unt 300 g
  • dovlecei 2, feliate foarte subțire
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • ulei de masline
  • mascarpone 4 linguri
  • parmezan (sau alternativă vegetală) 50g, rasă
  • ou 1, batut la glazura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți aluatul într-un cerc aspru de 30 cm și puneți-l pe o foaie de copt antiaderentă. Se amestecă dovleceii și usturoiul cu puțin ulei de măsline și multe condimente.

  • Pasul 2

    Se amestecă mascarpone cu jumătate de parmezan și se întinde peste cerc, lăsând un chenar de 3cm de jur împrejur.

  • Pasul 3

    Aranjați dovleceii peste mascarpone în rânduri suprapuse apoi pliați peste margini pentru a face un chenar aspru. Glazurați marginea de patiserie cu ou.

  • Pasul 4

    Coaceți 15 minute, apoi împrăștiați restul de parmezan peste dovlecei. Coaceți încă 15-20 de minute până când aluatul este auriu și gătit.

Informatii nutritionale

  • Kcals 590
  • Gras 36.6g
  • Saturate 17.1g
  • Carbohidrați 30.5g
  • Zaharuri 3.4g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 13g
  • Sare 0,7g
.
#Galette #dovlecei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *