Tipul bucătăriei:
Galette de dovlecei
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă frumoasă de galette de dovlecei este ușor de făcut, vegetariană și gata în mai puțin de o oră. În plus, arată uimitor când îl aduci la masă
Ingrediente
- aluat prajit integral cu unt 300 g
- dovlecei 2, feliate foarte subțire
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- ulei de masline
- mascarpone 4 linguri
- parmezan (sau alternativă vegetală) 50g, rasă
- ou 1, batut la glazura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți aluatul într-un cerc aspru de 30 cm și puneți-l pe o foaie de copt antiaderentă. Se amestecă dovleceii și usturoiul cu puțin ulei de măsline și multe condimente.
-
Pasul 2
Se amestecă mascarpone cu jumătate de parmezan și se întinde peste cerc, lăsând un chenar de 3cm de jur împrejur.
-
Pasul 3
Aranjați dovleceii peste mascarpone în rânduri suprapuse apoi pliați peste margini pentru a face un chenar aspru. Glazurați marginea de patiserie cu ou.
-
Pasul 4
Coaceți 15 minute, apoi împrăștiați restul de parmezan peste dovlecei. Coaceți încă 15-20 de minute până când aluatul este auriu și gătit.
Informatii nutritionale
- Kcals 590
- Gras 36.6g
- Saturate 17.1g
- Carbohidrați 30.5g
- Zaharuri 3.4g
- Fibră 2.7g
- Proteină 13g
- Sare 0,7g