Tipul bucătăriei:
Gazpacho cu crutoane pesto brânză
- servește 4 persoane
- Uşor
Utilizați roșii coapte în această supă spaniolă netedă ca mătăsosul și împrăștiați-o cu crutoane de brânză
Ingrediente
- roșii 1kg foarte copt, tocat
- castravete ½, tăiat cubulețe
- piper verde 1, cubulete
- usturoi 1 cuișor, tocat
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri, plus extra de servit
- oțet de sherry 4 linguri, plus puțin suplimentar
- Tabasco câteva liniuțe
- zahăr pudră 1 linguriță
- boabe de piper negru zdrobit pentru a face ¼ linguriță
- fulgi de sare de mare 1 lingură, plus puțin suplimentar
- busuioc o grămadă mică, tocată
CROUTONS
- aluat 2 felii groase, tăiate în crutoane groase
- usturoi 2 cuișoare, bătute
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
- pesto proaspăt 4 linguri
- manchego (sau alternativă vegetală) 50g, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Introduceți toate ingredientele pentru gazpacho într-un castron mare și amestecați bine. Acoperiți și răciți timp de 4-5 ore sau peste noapte.
-
Pasul 2
Folosiți un blender sau un robot de bucătărie pentru a amesteca amestecul de gazpacho până când se omogenizează, adăugând mai multă sare sau oțet de sherry după gust. Chill.
-
Pasul 3
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți crutoanele cu usturoi și usturoiul pe o tavă de copt, stropiți cu uleiul, condimentați și aruncați bine. Se prăjește timp de 12-15 minute sau până când este foarte clare. Adăugați pesto-ul în tavă și aruncați-l foarte bine din nou, apoi presărați peste manchego și gătiți până când este crocant și clocotit.
-
Pasul 4
Puneți gazpacho în boluri, apoi acoperiți crutoanele cu brânză și un strop de ulei.
Informatii nutritionale
- Kcals 383
- Gras 25.8g
- Saturează 6.3g
- Carbohidrați 25.8g
- Zaharuri 10.8g
- Fibră 4.9g
- Proteină 9.3g
- Sare 4.7g