Tipul bucătăriei:
Gnocchi alla romana
- serveste 4
- Puțin efort
Acest gnocchi în stil roman diferă de găluștele de cartofi mai obișnuite. Este făcut cu gris, care este tăiat în discuri apoi copt cu mai mult unt și brânză pentru o cină vegetariană cu adevărat indulgentă.
Încercați acest gnocchi alla romana sau consultați celelalte rețete de gnocchi ale noastre.
Vrei să înveți cum să-ți faci singuri gnocchi de la zero? Urmați rețeta noastră ușoară de gnocchi de casă.
Ingrediente
- lapte 1 litru
- unt 40 g
- gris măcinat grosier 250 g
- ouă 3, numai gălbenușuri
- parmezan ras pentru a face 3 linguri
PENTRU COAT
- unt 60 g, topit
- parmezan (sau alternativă vegetariană) 60g, rasă
- nucşoară ras pentru a face ⅛ linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește laptele cu ½ linguriță sare și 20 g unt într-o tigaie antiaderentă. Cand da in clocot se presara grisul, amestecand pentru a preveni formarea cocoloaselor. Aduceți amestecul la fierbere. Reduceți focul și fierbeți timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când. Amestecul va fi foarte gros.
-
Pasul 2
Se ia de pe foc si se pun restul de 20 g unt, apoi galbenusurile, pe rand. Se amestecă parmezanul și se condimentează cu sare.
-
Pasul 3
Stropiți puțină apă rece pe suprafața de lucru. Întindeți amestecul peste el, într-un strat uniform de aproximativ 1 cm grosime. Se răcește cel puțin 2 ore.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7.
-
Pasul 5
Ungeți un vas de copt puțin adânc. Tăiați grisul în rondele de 6 cm. Puneți garniturile în fundul vasului. Se toarna peste putin unt topit si se presara cu parmezan. Acoperiți cu un strat de cercuri decupate, suprapunându-le ușor. Stropiți cu nucșoară și parmezan și stropiți cu mai mult unt. Continuați să stratificați până când toate ingredientele au fost folosite.
-
Pasul 6
Coaceți aproximativ 20 de minute, sau până când blatul se rumenește. Scoateți din cuptor și lăsați să stea 5 minute înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 656
- Gras 36.2g
- Saturate 20.4g
- Carbohidrați 60,6g
- Fibră 1.3g
- Proteină 25.6g
- Sare 1.08g