Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Două boluri albastre umplute cu găluște mici de ricotta, frunze verzi și ardei roșu feliați

Gnudi sănătos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Acestea vă vor dura puțin mai mult pentru a le face din cauza răcirii peste noapte, dar recompensa este găluștele delicate de ricotta, cu puțină mușcătură și aromă de la broccoli, migdale și nucșoară. Terminat în dressing, este un prânz ușor care merită așteptat


Încercați acești gnudi sănătoși, apoi verificați gnudi-ul nostru cu spanac, gnudi ricotta și gnocchi sănătoși.

Ingrediente

  • ricotta 125 g
  • broccoli mic 125 g greutate preparată, tocată
  • migdale macinate 15 g
  • parmezan (sau alternativă vegetariană) 10 g, ras fin plus plus pentru ornat
  • gălbenuș de ou 1
  • nucşoară un praf bun de pământ
  • griş 75 g
  • ulei de măsline extra virgin 1 lingura
  • usturoi 1 cuișoare mare, feliat subțire
  • ardei roșii gata prăjiți dintr-un borcan 2, tăiați în fâșii subțiri
  • măsline negre fără sâmburi 10, feliate subțiri
  • suc de lămâie o strângere
  • rachetă 90g, de servit

Metodă

  • Pasul 1

    Scurgeți ricotta de orice lichid, apoi puneți-o între două bucăți de hârtie de bucătărie și apăsați ușor pentru a elibera orice umiditate suplimentară. Acoperiți și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert și gătiți broccoli timp de 5-6 minute sau până când se înmoaie. Scurgeți și puneți sub jet de apă rece pentru a opri procesul de gătire, apoi înfășurați într-un prosop curat și stoarceți orice exces de apă. Tăiați grosier broccoli și pasați într-un robot de bucătărie până se toacă mărunt, fără să rămână bucăți mari.

  • Pasul 3

    Transferați broccoli într-un castron mare împreună cu ricotta, migdale, parmezan, gălbenuș de ou și nucșoară, condimentând bine. Pune grisul într-un vas puțin adânc. Rulați cantități cât o lingură de amestec de gnudi în bile, apoi rulați-le în gris. Scuturați orice exces de gris și transferați-l pe o farfurie mare tapetată cu hârtie de copt – ar trebui să obțineți 12 găluște. Se da la frigider si se lasa, neacoperit, timp de 10-12 ore sau peste noapte.

  • Pasul 4

    Chiar înainte de a fi gata să gătiți gnudi, puneți uleiul de măsline și usturoiul într-o tigaie. Gatiti usor la foc mic timp de 2-3 minute sau pana cand usturoiul este parfumat si se inmoaie, dar nu se coloreaza. Adăugați ardeii și măslinele și încălziți încă un minut. Se ia de pe foc, se adaugă sucul de lămâie și se acoperă pentru a se menține cald.

  • Pasul 5

    Aduceți o tigaie mare cu apă cu sare la fiert, apoi reduceți la foc mic-mediu. Coborâți jumătate de gnudi în tigaie, amestecați ușor o dată pentru a nu se lipi de fund, apoi lăsați timp de 2 minute până când se ridică la suprafață. Scoateți cu o lingură cu fantă și transferați pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie. Repetați cu restul de gnudi.

  • Pasul 6

    Împărțiți gnudi-ul în două boluri și stropiți cu ardei și sos de măsline, asigurându-vă că adăugați uleiul aromat. Se ornează cu parmezanul rămas și se servește alături de rucola.

Informatii nutritionale

  • Kcals 476
  • Gras 26.6g
  • Saturate 8.1g
  • Carbohidrați 36.2g
  • Zaharuri 3.1g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 20.8g
  • Sare 0,7g
#Gnudi #sănătos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *