Tipul bucătăriei:
Gratin de cicoare
- servește 4 ca o parte
- Uşor
Rețetă super ușoară de cicoare: făcută din cicoare, numită uneori și andive. Gata în doar 20 de minute, o mâncare confortabilă delicioasă, garnitură franțuzească
Ingrediente
- cicoare 4 capete, înjumătățite
- unt
- zahăr tos auriu 1 lingura
- oțet de cidru 1 lingura
- crema dubla 150 ml
- firimituri de pâine 4 linguri
- branza parmezan ras pentru a face 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți cicoarea cu partea tăiată în jos într-o tigaie mare cu puțin unt până încep să se rumenească. Presărați zahărul, agitați tigaia și continuați să gătiți pe măsură ce zahărul și untul încep să caramelizeze cicoarea. Adăugați oțetul de cidru și întoarceți cicoarea. Gatiti 3 sau 4 minute apoi adaugati un strop de apa, puneti un capac si gatiti usor 10 minute, sau pana cand cicoarea este frageda. Se pune într-un vas gratinat sau se lasă în tigaie. Se stropesc peste crema, se presara pesmet si parmezan si se rumenesc sub un gratar incins pana devine blatul clocotitor si auriu. Odihnește-te timp de 5 minute
Informatii nutritionale
- Kcals 311
- Gras 24.5g
- Carbohidrați 16.3g
- Fibră 1.5g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,3g