Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă Gratin de dovlecei

Gratin de dovlecei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Încercați acest grătar simplu de dovlecei și roșii acoperit cu gruyère auriu la cuptor. Dacă doriți un pic de crocant, ați putea adăuga o mână de pesmet la brânză


Încercați gratinul de dovlecei, apoi verificați parmigiana de vinete, lasagne de dovlecei și mai multe rețete de dovlecei.

Ingrediente

  • cățel de usturoi 1, feliat
  • ulei de masline 2 linguri
  • roșii de prune 1 × 400g tablă
  • frunze de busuioc mână
  • gruyère 100g, ras
  • roșii 3, feliate
  • dovleceii 2, feliate

Metodă

  • Pasul 1

    Faceți sosul de roșii gătind usturoiul în uleiul de măsline, apoi adăugați roșiile de prune scurte și o mână de frunze de busuioc și fierbeți până se îngroașă.

  • Pasul 2

    Împărțiți sosul între două feluri de mâncare puțin adânci. Aranjați rânduri suprapuse de roșii și dovlecei, presărând niște gruyère între ele. Stropiți cu ulei, condimentați și coaceți acoperit cu folie timp de 20 de minute. Scoateți folia și coaceți timp de 15-20 de minute. Se servește cu pâine crustă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 467
  • Gras 39,8g
  • Saturează 13.8g
  • Carbohidrați 9.3g
  • Fibră 2.5g
  • Sare 0,97g
.
#Gratin #dovlecei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *