Tipul bucătăriei:
Gratin de suedeză, kale și cartofi dulci
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă de gratin de suedeză, kale și cartofi dulci este garnitura perfectă sau principalul de legume pentru lunile mai reci. Durează puțin timp, dar este foarte ușor
Ingrediente
- ulei de masline
- unt
- ceapă 1, feliate fin
- suedez 1, decojite și tăiate în bastoane
- cartof dulce 500 g, decojite și tăiate în bastoane
- varză ½ legătura (aproximativ 200 g), spălată, uscată bine și tocată foarte fin
- frișcă 200 ml
- lapte 100 ml
- nucşoară pentru răzătoare
- frunza de dafin 1
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se incinge putin ulei si un buton de unt si se caleste usor ceapa pana devine foarte frageda, dar nu este colorata. Se adauga cartoful si cartofii dulci, se rastoarna in amestecul de ceapa si sezon foarte bine. Adăugați varza și apoi turnați lotul într-o tavă de copt unsă cu unt cu o capacitate de aproximativ 1,5 litri. Aduceți smântâna și laptele la fiert și turnați-le peste legume, dați peste puțină nucșoară și adăugați foaia de dafin.
-
Pasul 2
Coaceți timp de 45 de minute sau până când legumele sunt fragede și blatul se rumenește. Momentul va varia în funcție de cât de superficial este felul de mâncare.
Informatii nutritionale
- Kcals 292
- Gras 15.8g
- Saturate 9.3g
- Carbohidrați 30.5g
- Fibră 4.9g
- Proteină 4.5g
- Sare 0,2g