Tipul bucătăriei:
Gumbo vegan
- serveste 6
- Uşor
Un gumbo sudic clasic este de obicei început cu un roux închis franțuzesc pentru a ajuta la îngroșarea bazei supei. În această versiune ambalată în legume, am folosit făină gramă pentru a crea acea bază, făcând acest gumbo nu numai ideal pentru vegani, ci și excelent pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten.
Publicat:
Ingrediente
- ulei de rapita 2 linguri
- făină de grame 2 1⁄2 linguri
- țelină 2 tulpini, tăiate mărunt
- ceapa rosie 1 mare, tocat fin
- ardei roșu 1, tocat grosier
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- roșii feliate tavă de 400 g
- supa proaspătă de legume fără gluten 850 ml
- cartof dulce 500 g, decojite și tăiate în bucăți de 2-3 cm
- fasole negre Tavă de 400 g, scursă și clătită
- baume 175 g, tăiate și tăiate grosier în bucăți de 2 cm
- foi de dafin 2
- pătrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată grosier
- orez brun aburit 600g, de servit
CONDIZARE CREOLE
- boia afumată 2 1⁄2 linguri
- praf de ceapa 1 1⁄2 lingura
- praf de usturoi 1 1⁄2 lingura
- boabe întregi de piper negru măcinat pentru a face 1⁄2 lingură
- piper alb măcinat 1⁄2 lingura
- patrunjel uscat 1⁄2 lingura
- oregano uscat 1⁄2 lingura
- cimbru uscat 1⁄2 lingura
- piper roșu 1⁄4 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Combinați ingredientele pentru condimentele creole într-un castron mic și apoi decantați într-un borcan mic. Acesta se va păstra până la șase luni într-un spațiu rece și uscat, ferit de lumina directă a soarelui.
-
Pasul 2
Pune uleiul și făina gramă într-o tigaie mare și adâncă. Amestecați împreună și continuați să faceți acest lucru la foc mic timp de 2-3 minute sau până când amestecul s-a îngroșat și a căpătat o culoare de caramel închis.
-
Pasul 3
Se adauga telina, ceapa, piperul si usturoiul, se condimenteaza cu sare si se prajesc 8-10 minute sau pana cand legumele au inceput sa se inmoaie. Adăugați 3 linguri de condiment creol, gătiți timp de 30 de secunde, apoi amestecați roșiile și gătiți încă un minut.
-
Pasul 4
Se amestecă bulionul, cartofii dulci, mazărea, bamele și dafinul. Se aduce la fierbere, apoi se lasă să fiarbă, neacoperit, timp de 30 de minute, până când cartoful dulce este fiert și lichidul s-a redus ușor. Asezonați după gust. Se serveste cu orez aburit, presarat cu patrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 397
- Gras 6.4g
- Saturate 0,8g
- Carbohidrați 65,5g
- Zaharuri 13g
- Fibră 12.5g
- Proteină 13g
- Sare 0,5g