Tipul bucătăriei:
Halloumi acoperit cu quinoa cu broccoli care încolțesc și pansament romesco
- servește 3
- Uşor
Înveliți halloumi sărate într-un strat de quinoa pentru un strat suplimentar de crocant. Salata noastră de legume se prepară rapid și se servește cu un sos de romesco ușor și broccoli de încolțire sezonieră
TENDINȚA ALIMENTARĂ: CEREALE BRITANICE
Salutat ca superaliment și inevitabil în salatele gata preparate, quinoa a crescut în popularitate în ultimul deceniu. Anterior, doar importat din țările sud-americane, este (puteți fi surprins să citiți) acum fiind cultivat cu mare succes puțin mai aproape de casă. Pret a fost un susținător major al quinoa britanică în supele și salatele sale și acum este probabil să vedeți pachete de quinoa britanică stocate în magazine, inclusiv Waitrose, M&S și Booths.
Distribuitorul online premiat Hodemedod este un alt loc minunat de început dacă doriți să faceți cumpărături în mod durabil și local. Acesta obține totul de la fermele britanice și puteți face cumpărături de linte, chia și spelta, precum și fasole gog magog, quinoa afumată, fasole fermentată și multe altele.
Restaurantul Cornish Fifteen a lucrat, de asemenea, cu fermierul local, Megan Lobb, de la One Field Farm, folosind porumbul Cornish pentru a face mămăligă pentru a fi utilizat în meniurile de degustare ale restaurantului.
În rețeta de mai jos, am folosit quinoa britanică uscată a lui Merchant Gourmet (produce, de asemenea, pungi gătite cu chestii). Poppingul de cereale îi conferă o aromă minunată de nuci, prăjită și o crocantă adăugată – dă-i drumul!
Ingrediente
- Quinoa 200g
- broccoli încolțit violet 100g, tăiate în bucăți de mușcătură
- făină simplă 2 linguri, bine condimentate
- ou 1, bătut
- halloumi 250g, tăiate în 6 felii
- ulei vegetal 2 linguri
- roșii cherry o mână, înjumătățită
- ceapa rosie ½, feliat subțire
- coriandru ½ o grămadă mică, frunzele rupte
- migdale o mână, tocată aproximativ
ROMESCO DRESSING
- ardei roșu prăjit dintr-un borcan 1, tocat
- oțet de sherry 1½ lingură
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
- usturoi ½ un cuișor, zdrobit
- zahăr pudră o ciupitura
Metodă
-
Pasul 1
Puneți toate ingredientele pentru pansament într-un mic robot de bucătărie, cu o anumită condimentare și fluturați până se omogenizează complet.
-
Pasul 2
Gatiti 100g de quinoa intr-o tigaie mare cu apa clocotita usor sarata timp de 10 minute, adaugand broccoli in ultimele 3 minute, apoi scurgeti foarte bine.
-
Pasul 3
Puneți făina, oul și restul de 100g de quinoa în 3 boluri puțin adânci, apoi aruncați mai întâi feliile de halloumi în făină, apoi oul, apoi înveliți-le foarte bine în quinoa.
-
Pasul 4
Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie antiaderentă la foc mediu și gătiți bucățile de halloumi, în loturi, dacă este necesar, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
-
Pasul 5
Includeți quinoa gătită și broccoli într-un castron cu ½ sos, roșii, ceapă roșie și coriandru și amestecați foarte bine. Împărțiți între 3 farfurii și acoperiți cu haloumi și migdale crocante și stropiți cu pansamentul rămas pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 767
- Gras 44.3g
- Saturează 16.6g
- Carbohidrați 52.6g
- Zaharuri 7.5g
- Fibră 7.4g
- Proteină 35.7g
- Sare 3g