Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă Hasselback Squash

Hasselback harissa squash squash

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Cu harissa dulce, picantă și feta sărată, vegetarienii nu vor rata această piesă centrală uimitoare din Orientul Mijlociu


Ingrediente

  • dovlecei de nucă 2, curățate, înjumătățite pe lungime și semințe scoase
  • roșii cherry Cutii de 3 x 400g
  • harissa 2-3 linguri
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ulei de masline 3 linguri
  • ceapa 2, tăiate felii groase
  • foi de dafin 8
  • draga draga 2 linguri
  • boia afumată 1 linguriță
  • feta 200g, sfărâmat
  • mărar o grămadă mică, tocată
  • lămâie 1, zestrat (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Puneți o dovleac pe jumătate plată în jos pe o tocătoare între două mânere de lingură de lemn. Tăiați în intervale de 1/2 cm (mânerele lingurii vor opri cuțitul să treacă până la capăt). Repetați cu celelalte trei jumătăți.

  • Pasul 2

    Puneți roșiile cherry, harissa, usturoiul și 2 linguri de ulei de măsline într-un vas de copt mare, condimentați bine și amestecați. Împingeți feliile de ceapă în sos. Puneți jumătățile de dovlecei în vas, cu partea plată în jos, deasupra cepei. Introduceți frunzele de dafin în goluri, stropiți cu încă o lingură de ulei și condimentați bine. Acoperiți vasul cu o foaie mare de folie, apoi gătiți timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Scoateți folia, stropiți-o peste miere și presărați boia afumată. Se prăjește încă 30-40 de minute sau până când dovleacul este complet fraged. Presărați peste feta, mărar și coaja de lămâie, dacă folosiți, pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 279
  • Gras 12.9g
  • Saturează 5.4g
  • Carbohidrați 28.1g
  • Zaharuri 22.1g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 9.6g
  • Sare 1g
.
#Hasselback #harissa #squash #squash
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *