Tipul bucătăriei:
Învelișuri calde cu năut și chimen cu dip de iaurt
- serveste 1
- Uşor
Nautul condimentat este acoperit cu iaurt de coriandru si invelit intr-o tortilla calda. Această rețetă fără vinovăție este plină de legume și este foarte simplu de asamblat
Ingrediente
- semințe de chimen ½ linguriță
- ardei iute verde 1
- naut 200g, la conserva
- roșii cherry o mână
- lămâie verde 1
- coriandru o mână
- iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi câteva linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și prăjește ușor ½ linguriță de semințe de chimion zdrobite timp de un minut pentru a elibera aroma. Adăugați 1 ardei iute verde tocat mărunt, o jumătate de cutie de 400 g de năut scurs și clătit și o mână de roșii cherry tăiate în sferturi și amestecați pentru a se îmbrăca în chimen și ulei. Gătiți câteva minute și zdrobiți ușor, apoi adăugați sucul de la jumătate de lime.
-
Pasul 2
Pentru a face dip, amestecați o mână de coriandru tocat prin câteva linguri de iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi.
-
Pasul 3
Încălziți 2 tortilla de făină urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Împărțiți amestecul de năut între tortilla și rulați-le. Se serveste cu dip de iaurt.