Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

Kebaburi de vinete

Kebaburi de vinete cu salsa de ceapă carbonizată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Încercați aceste frigărui vegetarieni pentru o opțiune ușoară de grătar – simplu de asamblat, rapid de gătit și redus cu ușurință în sus sau în jos în funcție de câte hrăniți


Încercați rețeta noastră de kebabs de vinete, apoi consultați rețetele noastre de vinete și mai multe idei de frigărui.


Cum să gătești kebab-uri de vinete

Sarea vinetelor înseamnă mai întâi că aspiră mult mai puțin ulei din marinată și este importantă pentru textură, așa că nu o săriți. Gătitul vinetelor în benzi subțiri le menține moi și maximizează suprafața, ceea ce înseamnă că obțineți mai multă aromă din amestecul de condimente. Se servește cu cuscus și cu iaurt din belșug.

Ingrediente

  • vinete 3, tăiați lung pe felii de ½cm
  • melasă de rodie 3 linguri
  • chimen măcinat 2 linguri
  • scorțișoară măcinată ½ linguriță
  • fulgi de ardei aleppo 2 linguri, (vezi notele bucătarului)
  • ulei de masline 6 linguri

SALSA DE CEAPĂ CHARRED

  • ceapa 4 medii, tăiate în rondele groase
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • frunze de menta 2 linguri, mărunțite mărunt
  • fulgi de chilli uscat ½ lingură
  • ulei de masline 4 linguri
  • suc de lămâie 2 linguri

A SERVI

  • cuscus amestecat cu ierburi moi (cum ar fi menta și coriandrul)
  • iaurt grecesc condimentat cu sare

Metodă

  • Pasul 1

    Aprindeți grătarul. Între timp, presărați feliile de vinete pe ambele părți cu 1 lingură de sare. Se lasă să se scurgă într-o strecurătoare sau sită timp de 30 de minute, apoi se clătește și se usucă.

  • Pasul 2

    Pentru a face salsa, puneți feliile de ceapă la foc direct pe grătar (frigându-le mai întâi, le vor face mai stabile) și gătiți timp de 8 minute sau până când sunt ușor carbonizate pe ambele părți. Tăiați mărunt și amestecați cu celelalte ingrediente de salsa, plus puțină sare și piper. Pus deoparte.

  • Pasul 3

    Combinați melasa, chimenul, scorțișoara, ardeiul aleppo, sumacul și uleiul de măsline, și amestecați într-o pastă. Periați uniform feliile de vinete și filetați-le, în stil concertina, pe șase frigărui, împachetându-le destul de strâns.

  • Pasul 4

    Gatiti la gratar timp de 15-20 de minute, intorcandu-se ocazional, sau pana cand sunt moi si usor carbonizate. Se servește cu salsa de ceapă, cușcușul și iaurtul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 273
  • Gras 20.6g
  • Saturează 3g
  • Carbohidrați 13.7g
  • Zaharuri 10.5g
  • Fibră 8.5g
  • Proteină 3.9g
  • Sare 0,9g
.
#Kebaburi #vinete #salsa #ceapă #carbonizată
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast