Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Dovleac, spanac și lasagna mascarpone într-o tavă mare ovală neagră, așezată pe o scândură de lemn

Lasagna de dovleac, spanac și mascarpone

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această lasagna vegetală de dovleac, spanac și mascarpone este o opțiune excelentă pentru legume. Este atât de plin de aromă încât, chiar dacă îl faci pentru cei care mănâncă carne, nu vor fi plângeri.


Încercați această lasagna cu dovlecei, spanac și mascarpone, apoi consultați-ne lasagna vegană, lasagna vegetariană și lasagna de dovlecei.

Ingrediente

  • dovleac ½, decojite și tăiate cubulețe
  • ulei de masline
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • spanac cu frunze mari 260g, frunze maruntite marunt
  • mascarpone 250 g
  • nuci de pin 50 g, prăjită
  • parmezan sau grana padano (sau alternativă vegetală) 3 linguri
  • lasagne proaspete 6 foi
  • cremă unică 75 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Puneți dovleceii într-o tigaie adâncă cu puțin ulei de măsline, usturoi și multă sare și piper și gătiți ușor, amestecând des, timp de 15 minute sau până când dovleceii sunt fragezi. . Se amestecă prin spanacul și se gătește încă 2 minute, amestecând o dată sau de două ori până când se ofilește și orice lichid s-a evaporat. Adăugați mascarpone (cu excepția a 1 lingură) și nucile de pin și amestecați totul.

  • Pasul 2

    Puneti lingura ramasa de mascarpone intr-o tava de copt si puneti deasupra 2 foi de lasagna. Adaugati jumatate din amestecul de dovleac urmat de inca 2 foi de lasagna apoi restul de amestec de dovleac si foile de lasagna. Deasupra se pune smantana, asigurandu-se ca toate pastele sunt acoperite, si se presara cu parmezan. Coaceți 20-30 de minute sau până când umplutura clocotește pe margini.

Informatii nutritionale

  • Kcals 613
  • Gras 48,9g
  • Saturate 26.3g
  • Carbohidrați 24.9g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 15.9g
  • Sare 0,5g
#Lasagna #dovleac #spanac #și #mascarpone
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *