Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Lasagne de ceapă, spanac și ciuperci caramelizate

Lasagne de ceapă, spanac și ciuperci caramelizate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Mergeți fără carne la cină cu această lasagne cu ciuperci pline de aromă. Rețeta face șase porții, astfel încât să puteți hrăni o mulțime sau să o împărțiți în congelator


Încercați această lasagne de ceapă, spanac și ciuperci caramelizate, apoi verificați-ne lasagne vegetariene, musaca vegetariana, risotto vegetarian și altele rețete vegetariene.

Ingrediente

  • ulei de masline 3 linguri
  • ceapa 2 mari, înjumătățite și feliate
  • unt un buton, plus extra pentru preparat
  • oțet balsamic 1 lingură
  • ciuperci de castane 400g, feliat
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • spanac 200g, tocat
  • ricotta 500g
  • lămâie 1, zestrat și suc
  • stoc de legume 200 ml
  • foi de lasagne proaspete 12
  • parmezan (sau alternativă vegetală) 50g, ras fin
  • salată verde a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă. Se prăjește ușor ceapa cu un praf generos de sare timp de 25 de minute sau până când este foarte moale și începe să se coloreze. Adăugați un buton de unt și oțetul balsamic, amestecați un minut, apoi scoateți-l într-un castron mare.

  • Pasul 2

    Ștergeți tigaia, apoi adăugați încă o lingură de ulei și ciupercile. Gatiti la foc mare, amestecand pana cand isi elibereaza tot lichidul, s-a inmuiat si lichidul s-a evaporat. Se amestecă usturoiul și se fierbe un minut. Adăugați spanacul și gătiți până se ofilesc. Incarcati ciupercile si spanacul in ceapa si amestecati. Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5.

  • Pasul 3

    Bateți ricotta cu zeama și coaja de lămâie, bulion de legume și mult condiment.

  • Pasul 4

    Se toarnă apă doar fiartă într-un vas de copt, gata să înmoaie foile de lasagne. Puneți un strat subțire din amestecul de ciuperci și spanac într-un vas de copt cu unt. Completați cu suficiente foi de lasagne pentru a acoperi (înmuiați scurt fiecare foaie în apă fierbinte înainte de stratificare – aceasta lasă lasagna suculentă).

  • Pasul 5

    Se întinde peste o treime din ricotta apoi jumătate din amestecul de ciuperci și spanac rămas. Acoperiți din nou cu foi de lasagne. Repetați cu încă o treime de ricotta și amestecul de ciuperci și spanac rămas. Adăugați un ultim strat de foi de lasagne și ultimul din ricotta. Presărați parmezanul apoi coaceți timp de 35-40 de minute sau până devin aurii. Serviți cu o salată verde, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 504
  • Gras 20.8g
  • Saturează 9.4g
  • Carbohidrați 54.1g
  • Zaharuri 8g
  • Fibră 5.2g
  • Proteină 22.3g
  • Sare 0,5g
.
#Lasagne #ceapă #spanac #și #ciuperci #caramelizate
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast