Tipul bucătăriei:
Legume de rădăcină confiate
- servește 6-8 drept lateral
- Uşor
Prăjește-ți legumele rădăcină în unt și sirop de arțar pentru extravaganță. Perfect pentru Crăciun sau pentru un prânz special de duminică
Încercați această rețetă pentru legume rădăcinoase confiate, apoi verificați păstârnacul nostru prăjit, supa de pastarnac, chipsuri pastarnac și altele rețete păstârnac.
Ingrediente
- morcovi 500g, decojite și tăiate în jumătăți sau sferturi pe lungime
- păstârnac 500g, decojite și tăiate în jumătăți sau sferturi pe lungime
- țelină 250g, decojite și tăiate în pene subțiri
- sfeclă brută 250g, decojite și tăiate în pene subțiri
- cimbru ½ o grămadă mică
- usturoi 4 cuișoare, cu pielea și bătute
- ulei de masline 2 linguri
- Sirop din esență de arțar 4 linguri
- unt 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Introduceți legumele pe o tavă mare de copt și aruncați cu cimbru, usturoiul și uleiul. Condimentează bine, apoi aruncă din nou. Se prăjește timp de 35 de minute, întorcând totul la jumătate, până când sfecla și țelina sunt fragede când sunt străpunse cu un cuțit. Stropiți peste siropul de arțar și untul, apoi aruncați astfel încât să îmbrace legumele. Prajiti 20 de minute pana cand radacinile sunt aurii si glazurate.
Informatii nutritionale
- Kcals 177
- Gras 7g
- Saturează 2.6g
- Carbohidrați 22g
- Zaharuri 16.1g
- Fibră 8g
- Proteină 2.6g
- Sare 0,3g