Tipul bucătăriei:
Maduva copta cu usturoi zdrobit si ierburi moi
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de la Olia Hercules este o combinație dintre ceva ce făcea bunica ei întotdeauna și o tradiție georgiană de vest de a zdrobi ierburile moi pentru a fi amestecate în tocănițe. Este vegetarian și sărac în calorii
Încercați coacerea Oliei Hercules, apoi verificați peștele ei georgian și mai multe rețete ale Oliei Hercules.
Ingrediente
- ulei vegetal 3 linguri
- eşalotă 3 lungi, feliate
- cartofi 400 g nedecojite, feliate subțiri
- măduvă 400 g, feliate în discuri de 1 cm
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- mărar sau busuioc sau coriandru tocat grosier pentru a face 2 linguri fiecare
- iaurt natural 150 ml
- seminte de coriandru 1/4 linguriță, prăjită și zdrobită
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se incinge uleiul intr-o tava de copt in cuptor pana se incinge foarte bine. Adaugati salota taiata felii, asezonati cu sare si piper si coaceti 5 minute sau pana incepe sa se inmoaie si sa se coloreze.
-
Pasul 2
Se adauga cartofii, se condimenteaza, apoi se adauga feliile de maduva. Se condimenteaza bine cu sare si putin piper. Dati cuptorul pana la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Gatiti aproximativ 20-30 de minute. Vrei ca cartofii sa inceapa sa se inmoaie si maduva sa se coloreze putin. Dacă cartoful este moale, dar măduva este încă foarte palidă, puneți grătarul și gătiți aproximativ 5 minute.
-
Pasul 3
Puneți usturoiul și puțină sare de mare într-un mojar și măcinați cu un pistil până la o pastă, apoi adăugați ierburile și continuați să măcinați. Nu vă faceți griji cu privire la ideea de a nu învineți plantele moi aici. A fost mai mult decât OK să le încurcăm cu usturoi, în Georgia, de mii de ani, așa că îmbrățișează-l!
-
Pasul 4
Adăugați ierburile zdrobite și usturoiul în tava cu legume. Opriți cuptorul și lăsați totul în el timp de câteva minute.
-
Pasul 5
Amestecați iaurtul cu semințele de coriandru zdrobite și puțină sare. Adăugați puțină apă pentru a o slăbi dacă este necesar. Amestecați bine toate legumele și ierburile în tavă, apoi serviți, alături de o pâine excelentă și puțin iaurt în lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 204
- Gras 9.9g
- Saturate 1.3g
- Carbohidrați 22.3g
- Zaharuri 6.1g
- Fibră 3.1g
- Proteină 4.9g
- Sare 0,1g