Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Olia Hercules Coace de cartofi

Maduva copta cu usturoi zdrobit si ierburi moi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de la Olia Hercules este o combinație dintre ceva ce făcea bunica ei întotdeauna și o tradiție georgiană de vest de a zdrobi ierburile moi pentru a fi amestecate în tocănițe. Este vegetarian și sărac în calorii


Încercați coacerea Oliei Hercules, apoi verificați peștele ei georgian și mai multe rețete ale Oliei Hercules.

Ingrediente

  • ulei vegetal 3 linguri
  • eşalotă 3 lungi, feliate
  • cartofi 400 g nedecojite, feliate subțiri
  • măduvă 400 g, feliate în discuri de 1 cm
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • mărar sau busuioc sau coriandru tocat grosier pentru a face 2 linguri fiecare
  • iaurt natural 150 ml
  • seminte de coriandru 1/4 linguriță, prăjită și zdrobită
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se incinge uleiul intr-o tava de copt in cuptor pana se incinge foarte bine. Adaugati salota taiata felii, asezonati cu sare si piper si coaceti 5 minute sau pana incepe sa se inmoaie si sa se coloreze.

  • Pasul 2

    Se adauga cartofii, se condimenteaza, apoi se adauga feliile de maduva. Se condimenteaza bine cu sare si putin piper. Dati cuptorul pana la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Gatiti aproximativ 20-30 de minute. Vrei ca cartofii sa inceapa sa se inmoaie si maduva sa se coloreze putin. Dacă cartoful este moale, dar măduva este încă foarte palidă, puneți grătarul și gătiți aproximativ 5 minute.

  • Pasul 3

    Puneți usturoiul și puțină sare de mare într-un mojar și măcinați cu un pistil până la o pastă, apoi adăugați ierburile și continuați să măcinați. Nu vă faceți griji cu privire la ideea de a nu învineți plantele moi aici. A fost mai mult decât OK să le încurcăm cu usturoi, în Georgia, de mii de ani, așa că îmbrățișează-l!

  • Pasul 4

    Adăugați ierburile zdrobite și usturoiul în tava cu legume. Opriți cuptorul și lăsați totul în el timp de câteva minute.

  • Pasul 5

    Amestecați iaurtul cu semințele de coriandru zdrobite și puțină sare. Adăugați puțină apă pentru a o slăbi dacă este necesar. Amestecați bine toate legumele și ierburile în tavă, apoi serviți, alături de o pâine excelentă și puțin iaurt în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 204
  • Gras 9.9g
  • Saturate 1.3g
  • Carbohidrați 22.3g
  • Zaharuri 6.1g
  • Fibră 3.1g
  • Proteină 4.9g
  • Sare 0,1g
.
#Maduva #copta #usturoi #zdrobit #ierburi #moi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *