Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de mazare la gratar Garnitura la gratar

Mazăre și fasole la grătar cu sos de iaurt cu mentă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8-10 partajări
  • Uşor

Aceasta este o garnitură grozavă de avut la îndemână pentru un grătar de vară. Aroma ușor carbonizată funcționează foarte bine cu mazărea proaspătă și dulce și cu sosul de iaurt acidulat


Ingrediente

  • mazăre proaspătă în păstăile lor 400g (cât mai tânăr posibil)
  • fasole în păstăile lor 400 g
  • ulei
  • iaurt natural 300 g
  • miere limpede 1/2 lingura
  • tahini 1/2 lingura
  • suc de lămâie 1 lingura
  • ulei de măsline extra virgin 1 lingura
  • frunze de menta tocate fin pentru a face 2 linguri
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit

Metodă

  • Pasul 1

    Combinați toate ingredientele pentru sosul de iaurt și păstrați-l la rece până când aveți nevoie de el. Dacă o faceți cu câteva ore înainte, adăugați menta chiar înainte de a o servi.

  • Pasul 2

    Culegeți mazărea și fasolea și aruncați-le pe cele rele. Aruncați mazărea și fasolea în păstăile lor în puțin ulei și încălziți-le peste un grătar încins timp de 3-5 minute, până când sunt verde aprins și se carbonizează în părți. Mazărea și fasolea vor fi aburite în interiorul păstăilor lor. Scufundați-le în sos și mâncați în păstăile lor (dacă mazărea este foarte tânără) sau scoateți-le și stropiți-le în sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 114
  • Gras 3.7g
  • Saturate 1.1g
  • Carbohidrați 10.1g
  • Fibră 5.9g
  • Proteină 7g
  • Sare 0,1g
#Mazăre #și #fasole #grătar #sos #iaurt #mentă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *