Tipul bucătăriei:
Mazăre și fasole la grătar cu sos de iaurt cu mentă
- servește 8-10 partajări
- Uşor
Aceasta este o garnitură grozavă de avut la îndemână pentru un grătar de vară. Aroma ușor carbonizată funcționează foarte bine cu mazărea proaspătă și dulce și cu sosul de iaurt acidulat
Ingrediente
- mazăre proaspătă în păstăile lor 400g (cât mai tânăr posibil)
- fasole în păstăile lor 400 g
- ulei
- iaurt natural 300 g
- miere limpede 1/2 lingura
- tahini 1/2 lingura
- suc de lămâie 1 lingura
- ulei de măsline extra virgin 1 lingura
- frunze de menta tocate fin pentru a face 2 linguri
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
Metodă
-
Pasul 1
Combinați toate ingredientele pentru sosul de iaurt și păstrați-l la rece până când aveți nevoie de el. Dacă o faceți cu câteva ore înainte, adăugați menta chiar înainte de a o servi.
-
Pasul 2
Culegeți mazărea și fasolea și aruncați-le pe cele rele. Aruncați mazărea și fasolea în păstăile lor în puțin ulei și încălziți-le peste un grătar încins timp de 3-5 minute, până când sunt verde aprins și se carbonizează în părți. Mazărea și fasolea vor fi aburite în interiorul păstăilor lor. Scufundați-le în sos și mâncați în păstăile lor (dacă mazărea este foarte tânără) sau scoateți-le și stropiți-le în sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 114
- Gras 3.7g
- Saturate 1.1g
- Carbohidrați 10.1g
- Fibră 5.9g
- Proteină 7g
- Sare 0,1g