Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de mazare picanta

Mazăre verde ușor condimentată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Mazărea verde este gătită în ghee și condimentată cu cardamom, scorțișoară, cuișoare, ghimbir și ardei iute, perfectă alături de un file de somon poșat


Ingrediente

  • ghee sau unt 1 lingura (ghee este un unt clarificat disponibil de la magazinele indiene și unele supermarketuri)
  • foi de dafin 2
  • cardamom verde păstăi 3
  • scorţişoară 1 bat, rupt
  • cuișoare 3
  • semințe de chimen 1 lingura
  • rădăcină de ghimbir 1½ lingurita, rasa fin
  • coriandru 1 lingura
  • pudră de ardei iute roșu ¼ linguriță
  • zahăr tos auriu o ciupitura
  • Mazăre congelată 450g
  • coriandru tocat pentru a face o mână

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge ghee-ul sau untul într-o tigaie antiaderentă. Adăugați foile de dafin și condimentele întregi, gătiți timp de 20 de secunde apoi adăugați ghimbirul și amestecați timp de 30 de secunde. Adăugați condimentele pudrate, sarea și un strop de apă, fierbeți timp de 40 de secunde. Se amestecă zahărul și mazărea și se călesc timp de 3-4 minute sau până când mazărea este fiartă și apa s-a evaporat. Se amestecă coriandru și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 147
  • Gras 7.2g
  • Saturate 4g
  • Carbohidrați 14.4g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 7g
  • Sare 0,03g
#Mazăre #verde #ușor #condimentată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *