Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

959

Mini prăjituri de năut cu chutney de coriandru și fistic

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 18

Acest principal de legume condimentat se ține de orice fel de mâncare cu carne. Provocați-vă și impresionați-vă oaspeții cu cele mai bune prăjituri de năut servite cu chutney de fistic.


Ingrediente

  • ulei vegetal
  • semințe de chimen 1 lingura
  • ceapă 1, tocat
  • rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea unei nuci, tocată grosier
  • usturoi 4 cuișoare
  • praf de ardei iute ½ linguriță
  • coriandru 2 lingurite
  • garam masala 1 lingura
  • chimen măcinat ½ linguriță
  • pudră de mango uscată (amchoor) 1 linguriță (opțional) disponibil pe seasonedpioneers.com
  • naut 2 cutii de 400 g, clătite și scurse
  • coriandru tocat pentru a face 5 linguri
  • faina de porumb 2 linguri amestecate cu 2½ linguri de apă

chutney de coriandru și fistic

  • coriandru o grămadă mare
  • mentă o mână de frunze
  • suc de lămâie 3-4 lingurite
  • ardei iute verde ½
  • usturoi 1 cuișoare mic
  • rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea unei miniaturi, decojită
  • zahăr tos auriu ¾ linguriță
  • fistic decojite 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie mare antiaderentă. Adăugați chimenul și prăjiți timp de 30 de secunde apoi adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie și se rumenesc, aproximativ 8-10 minute.

  • Pasul 2

    Între timp, amestecați ghimbirul și usturoiul într-un blender până la un piure (folosește puțină apă dacă este necesar). Adăugați la ceapă și continuați să gătiți până când umezeala s-a uscat.

    Se amestecă restul de condimente și pudra de mango, se condimentează cu sare și ½ linguriță piper negru și se adaugă năutul. Gatiti 3-4 minute, amestecand din cand in cand.

  • Pasul 3

    Rezervați 4 linguri din acest amestec, apoi amestecați restul într-un robot de bucătărie până la o pastă. Adăugați mai multe condimente și chilli, dacă doriți. Adăugați amestecul de năut rezervat și coriandru și amestecați.

    Formați 18 prăjituri mici și lăsați-le la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 4

    Încinge 1 lingură de ulei în aceeași tigaie mare. Înmuiați fiecare prăjitură în amestecul de făină de porumb, apoi prăjiți în reprize până se rumenește pe ambele părți, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

    Pentru a face chutney, amestecați toate ingredientele rămase într-un piure fin cu 2 linguri de apă. Serviți cu prăjiturile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 80
  • Carbohidrați 6.5g
  • Proteină 2.5g
  • Gras 5g
  • Sare 0,16g
  • Saturate 0,5g
  • Fibră 1.2g
#Mini #prăjituri #năut #chutney #coriandru #și #fistic
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *