Tipul bucătăriei:
Mini prăjituri de năut cu chutney de coriandru și fistic
- face 18
Acest principal de legume condimentat se ține de orice fel de mâncare cu carne. Provocați-vă și impresionați-vă oaspeții cu cele mai bune prăjituri de năut servite cu chutney de fistic.
Ingrediente
- ulei vegetal
- semințe de chimen 1 lingura
- ceapă 1, tocat
- rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea unei nuci, tocată grosier
- usturoi 4 cuișoare
- praf de ardei iute ½ linguriță
- coriandru 2 lingurite
- garam masala 1 lingura
- chimen măcinat ½ linguriță
- pudră de mango uscată (amchoor) 1 linguriță (opțional) disponibil pe seasonedpioneers.com
- naut 2 cutii de 400 g, clătite și scurse
- coriandru tocat pentru a face 5 linguri
- faina de porumb 2 linguri amestecate cu 2½ linguri de apă
chutney de coriandru și fistic
- coriandru o grămadă mare
- mentă o mână de frunze
- suc de lămâie 3-4 lingurite
- ardei iute verde ½
- usturoi 1 cuișoare mic
- rădăcină de ghimbir o bucată de mărimea unei miniaturi, decojită
- zahăr tos auriu ¾ linguriță
- fistic decojite 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie mare antiaderentă. Adăugați chimenul și prăjiți timp de 30 de secunde apoi adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie și se rumenesc, aproximativ 8-10 minute.
-
Pasul 2
Între timp, amestecați ghimbirul și usturoiul într-un blender până la un piure (folosește puțină apă dacă este necesar). Adăugați la ceapă și continuați să gătiți până când umezeala s-a uscat.
Se amestecă restul de condimente și pudra de mango, se condimentează cu sare și ½ linguriță piper negru și se adaugă năutul. Gatiti 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
-
Pasul 3
Rezervați 4 linguri din acest amestec, apoi amestecați restul într-un robot de bucătărie până la o pastă. Adăugați mai multe condimente și chilli, dacă doriți. Adăugați amestecul de năut rezervat și coriandru și amestecați.
Formați 18 prăjituri mici și lăsați-le la rece timp de 30 de minute.
-
Pasul 4
Încinge 1 lingură de ulei în aceeași tigaie mare. Înmuiați fiecare prăjitură în amestecul de făină de porumb, apoi prăjiți în reprize până se rumenește pe ambele părți, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Pentru a face chutney, amestecați toate ingredientele rămase într-un piure fin cu 2 linguri de apă. Serviți cu prăjiturile.
Informatii nutritionale
- Kcals 80
- Carbohidrați 6.5g
- Proteină 2.5g
- Gras 5g
- Sare 0,16g
- Saturate 0,5g
- Fibră 1.2g