Tipul bucătăriei:
Morcov la grătar, ricotta și nuci prăjite
- servește 4-6
- Uşor
Dacă nu ați mai făcut niciodată un morcov la grătar, faceți-l acum cu această garnitură epic de grătar
Această rețetă de morcov la grătar provine de la expertul în grătar Genevieve Taylor. Ea spune… „Ador această salată și aș mânca eu toată treaba cu o jumătate de șansă – combinația dintre morcovi dulci carbonizați, ricotta cremoasă și nuci crocante este pur și simplu captivantă. Dacă nu ați făcut niciodată un morcov la grătar, faceți-l acum. Sunt o revelație absolută și arată cât de bune pot fi legumele fierte la foc. ”
Ascultați-l pe Genevieve oferind sfaturi de la BBQ pe podcastul nostru aici.
Ingrediente
- morcovi Ciorchine de 500 g, de preferință cu vârfurile puse
- ulei de masline 2 linguri
- semințe de chimen 1 lingură, zdrobită ușor într-un pistil și mortar
- zahăr brun moale închis 1 linguriță
- fulgi de chilli uscat 1 linguriță, în mod ideal fulgi de ardei iute
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- ricotta 250g
- ceapa verde ½ ciorchine, feliate subțire
- pacanele 50g, prăjite și tocate
- coriandru o grămadă mică, tocată
- ulei de măsline extra virgin a stropi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați vârfurile de pe morcovi și curățați-le sub apă curgătoare. Feliați-le pe jumătate în lung sau în sferturi, dacă sunt puțin mai mari – doriți ca acestea să aibă grosimea aproximativă a degetelor.
-
Pasul 2
Umpleți o tigaie cu apă clocotită și adăugați puțină sare, apoi puneți la foc mare și readuceți la fierbere. Odată ce fierbe, adăugați morcovii și blanch pentru 3 minute. Se scurge bine și se răstoarnă într-un bol de amestecare. Cât sunt încă fierbinți, adăugați uleiul de măsline, chimenul, zahărul brun, fulgii de ardei iute și usturoiul și amestecați bine pentru a amesteca. Acoperiți și lăsați la marinat câteva ore la temperatura camerei.
-
Pasul 3
Odată ce sunteți gata să gătiți, ardeți grătarul gata pentru grătar direct sau preîncălziți o tigaie din fontă pe plită.
-
Pasul 4
Așezați morcovii pe grătar sau pe grătar și gătiți timp de 15-20 de minute, întorcându-vă regulat, până când sunt bine caramelizate. Dacă faceți grătar, puteți adăuga câteva bucăți de lemn sau așchii de fum pentru a crește fumul. Folosiți o perie pentru a măcina morcovii cu orice exces de marinată din vas în timp ce le întoarceți.
-
Pasul 5
După ce sunt moi și caramelizate, împrăștiați morcovii pe o farfurie de servire și punctați cu lingurițe îngrămădite de ricotta. Presărați ceapa de primăvară, pecanele tocate și coriandrul. În cele din urmă, adăugați o stropitoare generoasă de ulei de măsline și terminați cu o măcinare bună de piper. Se servește încă cald.