Tipul bucătăriei:
Morcovi prajiti cu branza de capra
- serveste 4
- Uşor
Crezi că morcovii sunt o legume plictisitoare? Această rețetă rapidă și proaspătă prăjește rădăcinile cu chimen, ardei iute și semințe de muștar până când se caramelizează și se termină dulce, apoi se termină cu coriandru proaspăt și brânză de capră. Serviți ca garnitură sau ca principal vegetarian cu cușcuș.
Ingrediente
- morcovi 500 g, decojite și tăiate la jumătate pe lungime, apoi fierte la abur sau fierte timp de 10 minute
- ulei de masline
- brânză moale de capră 150g (sau folosiți caș de capră dacă puteți obține)
- semințe de chimen 1 lingurita, prajita
- seminte de mustar negre sau maro 1 lingura
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- ardei iute uscat 1, maruntit sau un praf de fulgi de ardei iute uscat
- portocale 1, suc
- coriandru o mână, tocată grosier
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Aruncă morcovii, semințele, ardeiul iute și usturoiul cu un strop de ulei și jumătate din sucul de portocale într-o tavă. Se prăjește timp de 30 de minute sau până devin aurii.
Se unseaza cu branza de capra apoi se stropeste cu restul de suc de portocale si coriandru si se serveste cu salata sau cuscus.
Informatii nutritionale
- Kcals 159
- Carbohidrați 12.6g
- Proteină 6.5g
- Gras 9.6g
- Sare 0,53g
- Saturate 4.2g
- Fibră 3.1g
#Morcovi #prajiti #branza #capra