Close
Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

24700

Murături de mărar prăjite

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • face 4 borcane de 500 ml
  • Puțin efort

Murăturile de mărar prăjite sunt gustarea perfectă pentru a fi servită alături de o bere cu o baie la fermă sau un burger. Sunt puțin efort, dar merită


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Ingrediente

  • castraveți tăiați fermi 6-8 sau pui de castraveți 12-16
  • rachiu sau otet distilat de malt 500 ml
  • fulgi de sare de mare 3 linguri
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • foi de dafin 4
  • fulgi de chilli 2 lingurite
  • seminte de marar sau boabe de mustar galben 2 linguri
  • mărar o grămadă, tulpini mari îndepărtate
  • usturoi 4 cuișoare, decojite
  • scufundare la fermă (optional, a servi)
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • piper roșu o ciupitura
  • făină de porumb fină 100 g
  • zer 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Se spala si se usuca castravetii. Tăiați capetele și tăiați felii sau monede, în funcție de cât de mari sunt castraveții și borcanele.

  • Pasul 2

    Spălați borcanele Kilner sau cu gem în apă fierbinte cu săpun, clătiți, apoi sterilizați la cuptor timp de 10 minute până se usucă. Înmuiați capacele și sigiliile în apă clocotită pentru a le steriliza.

  • Pasul 3

    Între timp, încălzește oțetul, 500 ml apă, fulgii de sare de mare, zahărul, foile de dafin, ardeiul iute și semințele. Se aduce la fierbere. Pune câteva crenguțe de mărar și un cățel de usturoi în fiecare borcan fierbinte. Împachetați bucățile de castraveți. Se toarnă peste lichidul de murat, împărțind condimentele între fiecare borcan. Asigurați-vă că borcanele și lichidul de decapare sunt fierbinți pentru a preveni crăparea sticlei și umpleți fiecare borcan până la vârf, lăsând doar un spațiu de 1 cm înainte de a înșuruba capacul.

  • Pasul 4

    Lăsați murăturile cel puțin 1 săptămână înainte de deschidere. Odată deschise, trebuie păstrate la frigider și folosite în 2 săptămâni.

  • Pasul 5

    Pentru a prăji, încălziți o tigaie cu ulei nu mai mult de 1/3 plină la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Scurge murăturile și tamponează cu hârtie de bucătărie. Amestecați cayenne cu făina de porumb. Înmuiați murăturile în zara, apoi înmuiați în făina de porumb. Se prăjește, în loturi, timp de 3-4 minute până devine crocant. Scurgeți pe hârtie de bucătărie și serviți alături de dip ranch și un burger (nu dacă nu aveți gluten).

    Notele lui Cook

    Castraveții tăiați sau libanezi funcționează cel mai bine la murat, deoarece sunt mai fermi, dar cei obișnuiți funcționează bine, doar folosiți castraveți foarte tari, altfel murăturile vor fi moi după conservare. Puteți folosi și castraveți pui pentru această rețetă, doar tăiați ambele capete și înjumătățiți-le înainte de a adăuga în borcane.

Informatii nutritionale

  • Kcals 81
  • Saturate 0,4g
  • Carbohidrați 6.6g
  • Zaharuri 1.7g
  • Fibră 1g
  • Proteină 1.3g
  • Sare 0,2g
.
#Murături #mărar #prăjite
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast