Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă vegetariană Moussaka de vinete

Musaca vegetală

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Profităm la maximum de vinete cărnoase în această musaca vegetariană cremoasă, o rețetă reconfortantă ideală pentru a hrăni familia în mijlocul săptămânii


Faceți această musaca vegetală pentru o cină reconfortantă, apoi consultați rețetele noastre clasice de musaca și alte vinete.

Pentru mai multe opțiuni de legume, încercați al nostru musaca vegetariana, risotto vegetarian, ardei iute vegetarian și altele rețete vegetariene.

Ingrediente

  • vinete 3 medii, tăiate în cercuri de ½ cm
  • ulei de masline 4 linguri, plus extra pentru prăjire
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • sos de soia 1 lingură
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • oregano uscat 2 lingurițe
  • menta uscata 1 linguriță
  • vin alb 150ml
  • passata Sticla de 680g
  • patrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată
  • Quorn tocat Pachet de 350g
  • cartofi făinoși 500g, curățate, fierte și tăiate felii

SOS ALB

  • unt 50g
  • făină simplă 75g
  • tot laptele 500 ml
  • feta 100g, sfărâmat
  • ouă 2, bătut

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Puneți feliile de vinete într-un castron mare, stropiți peste uleiul de măsline, condimentați și aruncați bine. Căptușiți două foi mari de copt cu hârtie de copt. Puneți vinetele într-un singur strat și coaceți timp de 30 de minute sau până când se înmoaie complet. Întoarceți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4.

  • Pasul 2

    Se prăjește ceapa într-un pic de ulei de măsline într-o tigaie timp de 5 minute până se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și se fierbe 1 minut. Adăugați sosul de soia, scorțișoara, oregano și menta și gătiți încă un minut. Se toarnă vinul și pasata, apoi se fierbe timp de 15 minute. Se amestecă pătrunjelul și se toacă și se fierbe timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Topiți untul într-o tigaie, amestecați făina și adăugați treptat laptele, amestecând, până când aveți un sos gros. Se amestecă feta și ouăle.

  • Pasul 4

    Se toarnă 1/ 3 din sosul de roșii într-un vas de copt superficial de 30cm x 20cm. Completați cu ½ felii de vinete. Adăugați încă un strat de sos apoi restul de vinete. Adăugați finalul 1/ 3 de sos, apoi cartofii. Se pune lingura peste sosul alb. Coaceți timp de 30-40 de minute sau până se rumenesc. Odihnește-te 15 minute înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 516
  • Gras 25g
  • Saturează 10.7g
  • Carbohidrați 40.5g
  • Zaharuri 15.8g
  • Fibră 11.8g
  • Proteină 22.3g
  • Sare 1.3g
.
#Musaca #vegetală
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast