Tipul bucătăriei:
Mușcăturile de conopidă Tajín
- servește 4 ca starter
- Uşor
Tajín este un condiment clasic mexican făcut din tei, ardei iute și sare. Funcționează atât de bine la aceste mușcături de cauli moreish cu smântână răcoritoare
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ulei de masline 3 linguri
- pastă chipotle 3 linguri
- granule de usturoi 1 linguriță
- flori de conopidă 700g, plus orice frunze mici și fragede
- smantana 150g
- Tajín 1½ linguriță sau un amestec de ½ linguriță sare, ½ linguriță pudră de ardei iute și coaja de ½ lime
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Se toarnă uleiul de măsline, 2 linguri din pasta chipotle și granulele de usturoi într-un bol mare. Se condimentează cu sare și se amestecă bine. Adăugați floretele de conopidă și amestecați. Includeți într-un vas de prăjire cu frunze și amestecați bine. Se prăjește timp de 35-40 de minute sau până când este carbonizat și afumat.
-
Pasul 2
Amestecați împreună pasta de chipotle rămasă și smântâna într-un castron.
-
Pasul 3
Pentru a servi, răsturnați floretele de conopidă pe o farfurie de servire și stropiți peste uleiul rămas. Se împrăștie peste Tajín și se servește cu smântână cu smântână chipotle pentru scufundare.
Informatii nutritionale
- Kcals 232
- Gras 17.1g
- Saturează 6.1g
- Carbohidrați 11.7g
- Zaharuri 8.6g
- Fibră 4.1g
- Proteină 5.9g
- Sare 1.1g