Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

O tavă de argint acoperită cu conopidă prăjită portocalie cu o oală cu sos alb în colț

Mușcăturile de conopidă Tajín

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Tajín este un condiment clasic mexican făcut din tei, ardei iute și sare. Funcționează atât de bine la aceste mușcături de cauli moreish cu smântână răcoritoare


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • ulei de masline 3 linguri
  • pastă chipotle 3 linguri
  • granule de usturoi 1 linguriță
  • flori de conopidă 700g, plus orice frunze mici și fragede
  • smantana 150g
  • Tajín 1½ linguriță sau un amestec de ½ linguriță sare, ½ linguriță pudră de ardei iute și coaja de ½ lime

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Se toarnă uleiul de măsline, 2 linguri din pasta chipotle și granulele de usturoi într-un bol mare. Se condimentează cu sare și se amestecă bine. Adăugați floretele de conopidă și amestecați. Includeți într-un vas de prăjire cu frunze și amestecați bine. Se prăjește timp de 35-40 de minute sau până când este carbonizat și afumat.

  • Pasul 2

    Amestecați împreună pasta de chipotle rămasă și smântâna într-un castron.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, răsturnați floretele de conopidă pe o farfurie de servire și stropiți peste uleiul rămas. Se împrăștie peste Tajín și se servește cu smântână cu smântână chipotle pentru scufundare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 232
  • Gras 17.1g
  • Saturează 6.1g
  • Carbohidrați 11.7g
  • Zaharuri 8.6g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 5.9g
  • Sare 1.1g
.
#Mușcăturile #conopidă #Tajín
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *