Tipul bucătăriei:
Omletă cu sparanghel și măcriș
- serveste 1
- Uşor
Măcrisul este o plantă mare cu frunze verzi, cu o margine acrișoară, de citrice. Se potrivește bine cu sparanghelul fraged și tânăr din această omletă, gătit cu ouă bogate și un strop de smântână pentru o cină de lux pentru unul.
Ingrediente
- sulițe de sparanghel 150 g
- frunze proaspete de măcriș o mână bună
- ouă 3, la temperatura camerei
- cremă unică o liniuță
- unt
- ulei de floarea soarelui
- salată verde îmbrăcat ușor, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați sparanghelul, îndepărtând eventualele capete aprinse ale tulpinii. Gătiți într-o cratiță mare cu apă clocotită până când se înmoaie (aproximativ 3-4 minute). Clătiți imediat într-o strecurătoare sub jet de apă rece până se răcește. Scurgeți bine înainte de a tăia tulpinile în fâșii lungi și subțiri diagonale. Maruntiti frunzele de macris.
-
Pasul 2
Bateți ouăle cu smântâna și multe condimente. Topiți un nod mic de unt cu un strop de ulei într-o tigaie mică antiaderentă (ideal cu părțile curbate – cel mai apropiat lucru de o tigaie de omletă adevărată). Când untul abia începe să sfârâie, turnați amestecul de ouă. Se împrăștie în frunze de sparanghel și de măcriș.
-
Pasul 3
După câteva secunde, ridicați tigaia și înclinând-o departe de dvs., trageți-o înapoi cu o mișcare circulară de câteva ori pentru a îndoi omleta pe ea însăși. Se prăjește încă câteva secunde și se repetă. Continuați, ținând mereu tigaia aproape de foc până când ați creat o formă de cocon. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 3 minute. Cealaltă modalitate este să îndoiți omleta cu o spatulă, dar dacă este făcută așa, gătiți la foc mai mic pentru că nu trebuie să se rumenească prea mult.
-
Pasul 4
Puneți o farfurie și serviți cu o salată verde îmbrăcată. Când omleta este tăiată, centrul moale de ou ar trebui să curgă pe farfurie.
Informatii nutritionale
- Kcals 432
- Carbohidrați 3.5g
- Proteină 27.6g
- Gras 34.2g
- Sare 0,82g
- Fibră 2.9g