Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

1667

Omletă cu sparanghel și măcriș

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 1
  • Uşor

Măcrisul este o plantă mare cu frunze verzi, cu o margine acrișoară, de citrice. Se potrivește bine cu sparanghelul fraged și tânăr din această omletă, gătit cu ouă bogate și un strop de smântână pentru o cină de lux pentru unul.


Ingrediente

  • sulițe de sparanghel 150 g
  • frunze proaspete de măcriș o mână bună
  • ouă 3, la temperatura camerei
  • cremă unică o liniuță
  • unt
  • ulei de floarea soarelui
  • salată verde îmbrăcat ușor, pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați sparanghelul, îndepărtând eventualele capete aprinse ale tulpinii. Gătiți într-o cratiță mare cu apă clocotită până când se înmoaie (aproximativ 3-4 minute). Clătiți imediat într-o strecurătoare sub jet de apă rece până se răcește. Scurgeți bine înainte de a tăia tulpinile în fâșii lungi și subțiri diagonale. Maruntiti frunzele de macris.

  • Pasul 2

    Bateți ouăle cu smântâna și multe condimente. Topiți un nod mic de unt cu un strop de ulei într-o tigaie mică antiaderentă (ideal cu părțile curbate – cel mai apropiat lucru de o tigaie de omletă adevărată). Când untul abia începe să sfârâie, turnați amestecul de ouă. Se împrăștie în frunze de sparanghel și de măcriș.

  • Pasul 3

    După câteva secunde, ridicați tigaia și înclinând-o departe de dvs., trageți-o înapoi cu o mișcare circulară de câteva ori pentru a îndoi omleta pe ea însăși. Se prăjește încă câteva secunde și se repetă. Continuați, ținând mereu tigaia aproape de foc până când ați creat o formă de cocon. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 3 minute. Cealaltă modalitate este să îndoiți omleta cu o spatulă, dar dacă este făcută așa, gătiți la foc mai mic pentru că nu trebuie să se rumenească prea mult.

  • Pasul 4

    Puneți o farfurie și serviți cu o salată verde îmbrăcată. Când omleta este tăiată, centrul moale de ou ar trebui să curgă pe farfurie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 432
  • Carbohidrați 3.5g
  • Proteină 27.6g
  • Gras 34.2g
  • Sare 0,82g
  • Fibră 2.9g
#Omletă #sparanghel #și #măcriș
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *