Tipul bucătăriei:
Orez rosu si salata de kale cu burrata si sfecla
- servește 4 persoane
- Uşor
Verificați această salată vegetariană consistentă cu kale crocantă, orez roșu și burrata cremoasă. Această rețetă servește 4 persoane și este săracă în calorii, o masă grozavă de familie în timpul săptămânii
Ingrediente
- orez roșu camargue și sălbatic 200g
- baby kale 100g
- ulei de masline
- oțet de sherry 2 linguri
- ras el hanout 1 linguriță
- sfeclă gătită 180g (am folosit sfeclă roșie Waitrose din dulapul de răcire), tăiate cubulețe mici
- mărar 1 lingură de tocat, plus un plus de servit
- ceapa verde 3, tocat
- burrata sau mozzarella 2 mici, rupte în jumătate
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti orezul in apa clocotita cu sare pana cand se inmoaie.
-
Pasul 2
Puneți kale într-o strecurătoare, turnați orezul și apa peste ea și lăsați-o să se scurgă. Căldura va blanch kale.
-
Pasul 3
Bateți 3 linguri de ulei, oțetul de sherry și ras el hanout într-un castron mare și condimentați foarte bine.
-
Pasul 4
Scoateți 1 lingură de sos și amestecați cu sfecla și mărarul.
-
Pasul 5
Se amestecă ceapa de primăvară în restul dressingului în vasul mare, apoi se răstoarnă orezul scurs și kale și aruncă totul împreună.
-
Pasul 6
Împărțiți între plăci și împrăștiați peste sfeclă roșie.
-
Pasul 7
Împărțiți burrata și adăugați la fiecare farfurie. Presărați cu mărar suplimentar pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 482
- Gras 22.1g
- Saturează 10g
- Carbohidrați 47,8g
- Zaharuri 7.5g
- Fibră 4.5g
- Proteină 20.6g
- Sare 0,9g