Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O farfurie maro acoperită cu tortilla prăjită și omletă de portocale

Ouă omlete spaniole

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca brunch
  • Uşor

Tortos de porumb de casă (pâine prăjită) sunt baza perfectă pentru aceste ouă omletă moale, bogate în cremă și brânză albastră. Această rețetă vine de la Nacho Manzano din Casa Marcial, Spania


Faceți aceste omletă spaniole, apoi verificați huevos rancheros, ouăle Benedict și ouăle pentru brunch cu chorizo, plus descoperiți mai multe rețete de ouă și idei de brunch.

Ingrediente

TORTOS

  • făină de porumb 200 g
  • făină simplă 60g, plus extra pentru praf
  • ulei de măsline ușor 1 litru, pentru prăjire

OMLETĂ

  • ceapa alba 4, feliate subțiri
  • ulei de masline 150 ml
  • cremă unică 30 ml
  • cabrales (sau orice altă brânză albastră) 10 g
  • ouă 4

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru tortos, amestecați cele două făinuri într-un bol mediu și adăugați treptat 200 ml de apă călduță și 1 linguriță de sare în timp ce lucrați bine aluatul cu mâinile până se încorporează. Acoperiți și odihniți aluatul timp de 6 ore.

  • Pasul 2

    Pentru ouă, puneți ceapa într-o tigaie la foc mic cu ulei și un praf de sare și gătiți ușor timp de 2 ore până când se înmoaie și se întunecă cu adevărat. Scurgeți ceapa într-un bol printr-o sită fină, aruncând uleiul. Se încălzește smântâna și brânza împreună la foc mic, amestecând până când brânza se topește și amestecul este omogen. Se condimentează după gust, apoi se adaugă ceapa și ouăle și se amestecă repede până se obține omletă cremoasă. Țineți de cald.

  • Pasul 3

    Împărțiți aluatul în patru porții de 20 g, apoi întindeți-le pe o suprafață de lucru ușor făinată în discuri foarte subțiri de 9 cm.

  • Pasul 4

    Încinge uleiul de măsline într-o tigaie adâncă la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Prăjiți țestoasele în loturi timp de 2-3 minute sau până când sunt umflate și foarte ușoare. Se rastoarna si se prajeste pana devine crocant si auriu, apoi se scoate pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie pentru a se scurge. Serviți acoperit cu un strat subțire de omletă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 544
  • Gras 23.8g
  • Saturate 4.6g
  • Carbohidrați 69,6g
  • Zaharuri 10.9g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 10.6g
  • Sare 1.5g
#Ouă #omlete #spaniole
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *