Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă ouă turcești

Ouă turcești

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Încercați aceste ouă turcești rapide și ușoare cu aluat crocant pentru următorul dvs. brunch. În mod tradițional, ați folosi pulbiber (fulgi de chili turcesc) pentru aceasta, dar boia afumată oferă o lovitură fumurie și o culoare roșie frumoasă


Încercați aceste ouă în stil turcesc, apoi verificați manti-urile noastre turcești, chiftelele clasice turcești, supa de iaurt turcesc și mai multe rețete în stil turcesc.

Ingrediente

  • iaurt grecesc 150ml
  • usturoi ½ un cuișor, zdrobit
  • mărar tocat mărunt pentru a face 1 lingură
  • ulei de masline 1 lingură
  • unt sărat 3 linguri
  • boia afumată fierbinte ½ linguriță
  • ouă 2, (cât mai proaspăt posibil)
  • patrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată
  • aluat 2 felii, la grătar

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți iaurtul grecesc într-un castron mare și amestecați usturoiul, mărarul, uleiul de măsline și câteva condimente. Lăsați-l pe partea laterală în timp ce pregătiți restul ingredientelor, astfel încât iaurtul să piardă frigul frigiderului.

  • Pasul 2

    Încălzește untul într-o tigaie mică până se topește, amestecă boiaua și lasă la foc mic.

  • Pasul 3

    Brăcați ouăle crăpând ușor într-o tigaie cu apă care fierbe. Lăsați 2-3 minute, apoi scoateți-o cu o lingură și introduceți ușor gălbenușul pentru a vedea dacă este făcut pe placul dvs. Se scurge pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 4

    Împărțiți iaurtul între 2 boluri. Adăugați câte un ou, apoi stropiți-l peste untul de boia și presărați cu puțin pătrunjel. Se servește cu aluatul acustic pentru scufundare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 466
  • Gras 37,5g
  • Saturează 19.2g
  • Carbohidrați 17.3g
  • Zaharuri 4.1g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 14.2g
  • Sare 1g
.
#Ouă #turcești
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *