Tipul bucătăriei:
Pakoras de conopida cu raita de rodie
- serveste 4
- Uşor
Aproape orice legumă poate fi folosită pentru a face pakora, sau chiar paneer, dar ne place această variantă cu conopidă. Găsiți făină de năut în băcăniile indiene și în magazinele mari de produse naturiste
Încercați aceste pakoras de conopidă, apoi verificați-ne samosa veganeceapă bhajis, saag aloo și multe altele rețete vegetariene indiene.
Ingrediente
- conopidă 1 cap mic, tăiat în buchețe mici
- făină de grame 200 g
- garam masala 2 lingurite
- fulgi de chilli ½ linguriță
- coriandru tocat pentru a face 2 linguri
- ulei de floarea soarelui pentru prăjire adâncă
RODIA RAITA
- semințe de chimen 1 lingura
- iaurt natural 150 ml
- rodie ½, semințele îndepărtate
Metodă
-
Pasul 1
Se fierbe conopida în apă clocotită timp de 2 minute și se scurge. Pentru a face raita, încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mică. Adăugați semințele de chimen și gătiți până când încep să pătrundă. Luați de pe foc și amestecați în iaurt. Se condimentează, apoi se adaugă semințele de rodie.
-
Pasul 2
Se amestecă făina de grame, condimentele și se condimentează. Adăugați suficientă apă rece pentru a face un aluat gros.
-
Pasul 3
Umpleți o tigaie adâncă la ⅓ cu ulei și încălziți până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Acoperiți buchetelele în aluat, scuturați orice exces, apoi prăjiți-le în loturi până când sunt umflate, crocante și aurii. Se serveste cu raita.
Informatii nutritionale
- Kcals 495
- Gras 30.5g
- Saturate 3.8g
- Carbohidrați 37,5g
- Fibră 8.6g
- Proteină 19.9g
- Sare 0,24g