Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta BBQ Paneer cu salote crocante, sfecla rosie si nuca de cocos

Paneer BBQ cu sfeclă roșie, nucă de cocos și eșalotă crocantă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de paneer BBQ cu sfeclă roșie, nucă de cocos și eșalotă crocantă vine de la restaurantul gourmet de kebab Le Bab. Este ușor și vegetarian, dar plin de aromă


Ingrediente

PANEER MARINAT

  • paneer 400 g
  • iaurt grecesc 100 g
  • garam masala 5 lingurite
  • curcumă 1 lingura
  • piper roșu 1 lingura
  • piure de tomate 2 lingurite

tulpinile aprinse

  • zahăr Demerara 1 lingură grămadă
  • otet de vin alb 150 ml
  • tulpini de sfeclă roșie sau curcubeu 4

PUREE DE Sfeclă roșie și nucă de cocos

  • sfeclă 2 medii cu tulpini și frunze
  • nucă de cocos uscată 1 lingura

ȘALĂ CROMANTĂ

  • eşalotă 2 mari
  • lapte 50 ml
  • făină simplă pentru acoperire
  • ulei vegetal pentru prăjit

CURRY MAYO

  • maioneză 150 g
  • pudră blândă de curry 1 lingura

A SERVI

  • turte plate 4
  • frunze de coriandru

Metodă

  • Pasul 1

    Taiati paneerul in cuburi de 4 cm si inmuiati in apa timp de 30 de minute. Scurgeți, apoi combinați ingredientele pentru marinată și amestecați cu paneer. Acoperiți și răciți peste noapte, sau timp de cel puțin 1 oră.

  • Pasul 2

    Pentru a atenua tulpinile, dizolvați zahărul și puțină sare în oțet și aduceți la fierbere. Tăiați tulpinile în fâșii de 2x1cm și puneți la fiert în lichior timp de 2-3 minute până când sunt fierte, dar încă ferme. Se lasa in lichior sa se raceasca si se infuzeaza la frigider peste noapte.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Înfășurați fiecare sfeclă roșie în folie cu puțină sare și fierbeți la cuptor până când se înmoaie când este înțepată cu o frigărui, aproximativ 1 oră și jumătate. Se curata de coaja cat sunt inca calde, se taie in bucatele si se amesteca intr-un blender pana se omogenizeaza. Amestecați nuca de cocos și asezonați.

  • Pasul 4

    Tăiați eșalota în inele de grosimea unei monede de 1 GBP. Înmuiați în lapte timp de 10 minute pentru a înmuia aroma, scurgeți apoi trageți în făină asezonată. Se încălzește 3 cm ulei într-o tigaie adâncă până când un cub de pâine se rumenește în 1 minut, apoi se prăjește rondelele de șalotă până se rumenesc foarte ușor. Scurgeți și asezonați.

  • Pasul 5

    Pentru maioneza cu curry, amestecați pudra de curry prin maioneză.

  • Pasul 6

    Chiar înainte de servire, frigărui paneerul marinat și grătarul la foc mediu pe grătar sau sub grătar, până devine moale și ușor colorat.

  • Pasul 7

    Pentru asamblare, întindeți o lingură generoasă de piure de sfeclă roșie pe o turtă și puneți deasupra 6-7 cuburi de paneer. Se ornează cu tulpinile tăiate și maiaua curry, cu multe inele de eșalotă și câteva frunze de coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 731
  • Gras 61.4g
  • Saturate 21.6g
  • Carbohidrați 12.5g
  • Fibră 3g
  • Proteină 30.7g
  • Sare 0,6g
.
#Paneer #BBQ #sfeclă #roșie #nucă #cocos #și #eșalotă #crocantă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.