Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Paneer de nucă de cocos cu rețetă de pâine Naan

Paneer de turmeric și nucă de cocos cu naans carbonizat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de frigărui vegetariene vă va face grătarul de vară mult mai interesant


Folosiți o tavă veche pentru a găti naanurile, deoarece nu va fi potrivită pentru a fi folosită la cuptor ulterior. Alternativ, gătiți-le într-o tigaie groasă pe plită până când devin aurii și umflați pe ambele părți.

Vrei să știi cum să-ți faci propriul paneer? Folosiți ghidul nostru pas cu pas pentru a vă crea propriul de utilizat în această rețetă

Ingrediente

  • iaurt de cocos 100 g
  • nucă de cocos uscată 2 linguri
  • turmeric măcinat 1½ linguriță
  • chimen măcinat 1 lingura
  • garam masala 3 lingurite
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, răzuită fin
  • ardei iute verde 1, tocat fin
  • praf de ardei iute ¼ lingurita (optional)
  • paneer 400 g, cuburi
  • ardei verzi 2, tăiate la jumătate și însămânțate
  • ceapa rosie 1, sferturi
  • murătură de lămâie sau vinete a servi

NAANS

  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 1 lingura
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • iaurt natural 50 g
  • făină de pâine albă tare 250 g, plus mai mult pentru praf
  • sare fină 1/2 linguriță
  • ulei de arahide
  • unt clarificat sau ghee
  • nucă de cocos deshidratată prăjită a servi

RAITA DE COCOS

  • castravete 1/2, curatat de coaja si fara samburi
  • lămâie 1/2, uiced
  • iaurt de cocos 300 g
  • mentă o grămadă mică, tocată mărunt, plus câteva frunze mici de servit
  • frunze de coriandru o mână, 1/2 tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați iaurtul cu nucă de cocos, nuca de cocos, turmericul, chimenul, 2 linguri garam masala, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute și pudra de chilli (dacă este folosit) într-un castron și condimentați bine. Apoi adăugați paneerul și adăugați marinada. Acoperiți, răciți și lăsați la marinat timp de 2 ore sau peste noapte.

  • Pasul 2

    Pentru a face naans, amestecați drojdia, zahărul și iaurtul cu 125 ml apă caldă. Puneți făina și sarea într-un bol și amestecați treptat amestecul de drojdie până se îmbină sub formă de aluat. Stropiți cu 2 linguri de ulei și frământați până se încorporează. Se întinde pe suprafața de lucru și se frământă timp de 10 minute sau 5 minute într-un mixer cu cârligul de aluat, până când se omogenizează. Puneți într-un castron curat, acoperiți cu folie alimentară unsă și lăsați timp de 2 ore, sau până când își dublează volumul.

  • Pasul 3

    Pentru a face raita, se rade grosier castravetele cu razatoarea cutie, se varsa intr-o sita cu un praf de sare si se stoarce cat mai multa apa. Amesteca sucul de lamaie si iaurtul cu castravetele, menta si coriandru tocat si asezoneaza bine. Acoperiți și răciți.

  • Pasul 4

    Când aluatul este gata, frământați-l scurt pe o suprafață de lucru ușor înfăinată. Tăiați în 4 bucăți și rulați fiecare până când nu se mai răstoarnă și au o grosime de aproximativ 5 mm. Așezați-le pe foi de copt unse cu ulei, acoperiți cu folie alimentară unsă și lăsați timp de 30 de minute până se umflă.

  • Pasul 5

    Încinge grătarul sau grătarul la maxim. Tăiați ardeiul și ceapa la o dimensiune similară cu cea a paneerului și împingeți pe frigărui de metal cu o bucată de legume între bucățile de brânză, lăsând orice exces de marinată să se scurgă.

  • Pasul 6

    Încingeți o tavă veche deasupra grătarului de pe grătar (sau încălziți o tigaie). Transferați naanurile, câte două, pe foaia de copt fierbinte. Gatiti 5-10 minute pana cand aluatul incepe sa clocoteasca si fundul pare auriu. Cât timp va depinde de cât de fierbinți sunt cărbunii. Întoarceți și rumeniți cealaltă parte. Ungeți cu ghee și presărați o parte din nuca de cocos deshidratată prăjită. Păstrați cald sub folie în timp ce gătiți paneerul.

  • Pasul 7

    Frigaruile la gratar timp de 4-6 minute, intoarcendu-le la jumatate, pana se carbonizeaza usor si ardeiul este fraged. Presărați garam masala rămasă și un praf de sare.

  • Pasul 8

    Scoateți paneerul și legumele din frigărui și umpleți în naans. Adăugați restul de coriandru și menta. Se pune peste raita de nucă de cocos și niște murături pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 935
  • Gras 59g
  • Saturate 38.1g
  • Carbohidrați 63,5g
  • Zaharuri 10.5g
  • Fibră 7.2g
  • Proteină 40,7g
  • Sare 0,7g
.
#Paneer #turmeric #și #nucă #cocos #naans #carbonizat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *