Tipul bucătăriei:
Paneer și curry de năut
- serveste 2
- Uşor
Acest traybake curry este o masă rapidă, sănătoasă și ușoară la mijlocul săptămânii. Folosirea unei paste de tikka ia orice efort din cină, dar totuși adaugă multă aromă – este un frigider grozav de avut la îndemână
Faceți acest curry rapid de paneer și năut, apoi verificați paneer tikka masala, matar paneer, spanac, năut și curry de cartofi și mai multe rețete de curry vegetarian.
Ingrediente
- pasta tikka masala 1 lingura
- iaurt natural 125 g
- paneer 70 g, tăiate în cuburi de 1 cm
- ulei de rapita ½ linguriță
- ceapa rosie 1 mare, feliat subțire
- ardei roșu 1, fără semințe și feliate subțire
- naut Tavă de 400 g, scursă și clătită
- frunze de coriandru 5 g, tocate fin
- frunze de menta 10 g, tocate mărunt, plus suplimentar pentru ornat
- lămâie ½, suc, plus felii de servit
- chimen măcinat ¼ linguriță
- chapatis din grâu integral 2
Metodă
-
Pasul 1
Combinați pasta de curry și 2 linguri de iaurt într-un castron. Adăugați panoul și amestecați pentru a se acoperi. Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mare. Gatiti ceapa si ardeiul, amestecand din cand in cand, timp de 3 minute pana se inmoaie. Adăugați paneerul și năutul și gătiți timp de 1 minut. Adăugați 50 ml de apă, aduceți la fiert, apoi fierbeți încă 2 minute.
-
Pasul 2
Între timp, combinați iaurtul rămas cu ierburile, sucul de lămâie și chimenul, apoi condimentați. Împărțiți curry-ul în două boluri și serviți cu chapatis, frunze de mentă și felii de lămâie pentru a le stoarce.
Informatii nutritionale
- Kcals 600
- Gras 22.7g
- Saturate 8.9g
- Carbohidrați 64.1g
- Zaharuri 18g
- Fibră 13.2g
- Proteină 28.3g
- Sare 1.4g