Tipul bucătăriei:
Paneer tikka cu gust de mazăre și mentă
- servește 4 persoane
- Uşor
Paneer este perfect pentru grătar, deoarece devine foarte clar la exterior, dar își păstrează centrul moale. Serviți pe frigărui cu ardei verzi alături de un gust răcoritor pentru o delicioasă grătar vegetarian
Ingrediente
- pasta de curry tikka 2 linguri
- iaurt grecesc 3 linguri, plus extra de servit
- gram de făină 1 lingură
- paneer 2 blocuri, tăiate în bucăți de 3cm
- piper verde 1, tăiat în bucăți
- năsturel a servi
- naans a servi, încălzit
MĂSURĂ ȘI MÂNTĂ GUSTĂ
- otet de vin alb 2 linguri
- zahăr pudră 2 lingurițe
- șalote 2, tocat mărunt
- mazăre 200g, albite
- mentă o grămadă mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă pasta de curry, iaurtul și făina de gram și se condimentează. Aruncați cu geamul și lăsați-l la frigider timp de 1 oră.
-
Pasul 2
Pentru a face gustul, încălziți ușor oțetul și zahărul într-o tigaie până când zahărul s-a dizolvat. Adăugați șalotii și lăsați să stea.
-
Pasul 3
Când sunteți gata să gătiți, filetați panoul pe frigarui, alternând cu bucăți de piper. Se pune la grătar la foc mare timp de 6-8 minute până când este carbonizat și colorat.
Când sunteți gata să gătiți, filetați panoul pe frigarui, alternând cu bucăți de piper. Se pune la grătar la foc mare timp de 6-8 minute până când este carbonizat și colorat.
-
Pasul 4
Se amestecă mazărea și menta în oțet și se servește cu paneerul, niște iaurt suplimentar, năsturel și pâine caldă naan.
Informatii nutritionale
- Kcals 508
- Gras 33.4g
- Saturează 19,8g
- Carbohidrați 14.4g
- Zaharuri 9.1g
- Fibră 4.7g
- Proteină 35.2g
- Sare 0,4g