Tipul bucătăriei:
Pappardelle cu ceapă caramelizată, dolcelatte și nuci
- servește 2
- Uşor
Vrei o cină ușoară, dar impresionantă în mijlocul săptămânii? Încercați pastele noastre vegetale cu ceapă dulce caramelizată, dolcelat cremos și nuci crocante – gata în 45 de minute
Ingrediente
- ulei de măsline extra virgin 1 lingură
- unt nesarat 50g
- cepe roșii 2, feliat subțire
- usturoi 1 cuișor, feliat
- fulgi de chilli uscat o ciupitura
- oțet balsamic 3 linguri
- pappardelle 200g
- dolcelatte 75g, cubulat
- patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
- nucio mână mică, prăjită și tocată aproximativ
Metodă
-
Pasul 1
Puneți uleiul de măsline, untul, ceapa și 200ml de apă într-o tigaie adâncă și aduceți la foc mic. Gatiti la foc mare timp de 15 minute, amestecand regulat, sau pana cand toata apa sa evaporat. Reduceți focul, adăugați fulgii de usturoi și ardei iute și gătiți ușor încă 15 minute sau până când se înmoaie și se caramelizează. Adăugați oțetul balsamic și gătiți câteva minute.
-
Pasul 2
Gatiti pappardelle intr-o tigaie mare cu apa clocotita sarata urmand instructiunile ambalajului sau pana la dente. Scurge pastele, rezervând o parte din apa de gătit. Includeți pastele în amestecul de ceapă cu ¾ de dolcelatte și un strop de apă pentru paste și aruncați bine.
-
Pasul 3
Împărțiți între 2 farfurii, apoi presărați cu dolcelatte, pătrunjel și nuci rămase.
Informatii nutritionale
- Kcals 905
- Gras 49.9g
- Saturează 23.3g
- Carbohidrați 86.4g
- Zaharuri 13.4g
- Fibră 9g
- Proteină 23.1g
- Sare 0,9g