Tipul bucătăriei:
Parmigiana de vinete
- serveste 8
- Uşor
Faceți un lot din acest clasic vegetarian italian pentru a hrăni o mulțime sau faceți două feluri de mâncare mai mici și congelați unul pentru mai târziu
Încercați această rețetă de parmigiană de vinete, apoi încercați parmigiana noastră mai sănătoasă și alte rețete de vinete.
Ingrediente
- vinete 6 mediu
- ulei de masline
- usturoi
- roșii feliate 3 cutii de 400 g
- passata 300 ml
- zahăr tos auriu 1 lingura
- otet de vin rosu 1 lingura
- foi de dafin 2
- oregano uscat 2 lingurite
- busuioc un buchet mare, tocat
- gătirea mozzarella (bloc) 250g, feliat
- parmezan (sau alternativă vegetală) 100g, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tăiați vinetele pe lungime felii groase de ½ cm, ungeți ambele părți cu ulei de măsline și asezonați. Puneți-le într-un singur strat pe foi de copt antiaderente și gătiți timp de 30-40 de minute, întorcându-le o dată, până când feliile de vinete sunt fragede și aurii.
-
Pasul 2
Încingeți un strop de ulei într-o tigaie și prăjiți usturoiul pentru un minut. Adăugați roșiile tocate, passata, zahărul, oțetul, foile de dafin și oregano și fierbeți timp de 20 de minute până se îngroașă și devine lucios. Se amestecă busuiocul și se asezonează.
-
Pasul 3
Pune câteva linguri de sos de roșii în fundul unui vas mare rezistent la cuptor, sau 2 medii. Acoperiți cu un strat de vinete și mozzarella apoi repetați, terminând cu un strat subțire de sos (veți avea aproximativ 3 straturi). Se lasa sa se raceasca complet. Înfășurați vasele în folie alimentară, apoi folie și congelați până la 6 luni.
-
Pasul 4
Pentru a servi, scoateți folia și lăsați să se dezghețe la frigider peste noapte. Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Îndepărtați folie alimentară, presărați parmezan și coaceți timp de 40 de minute, sau până când clocotește, devine auriu și fierbinte în mijloc când este înțepat cu o frigărui. Pentru a găti din proaspăt, stropiți imediat cu parmezan și gătiți timp de 30-40 de minute până când clocotește.
Informatii nutritionale
- Kcals 274
- Gras 14.3g
- Saturate 7.4g
- Carbohidrați 16.5g
- Zaharuri 15g
- Fibră 9.3g
- Proteină 15.2g
- Sare 0,6g