Tipul bucătăriei:
Păstârnac copt cu parmezan
- serveste 6
- Uşor
Acesta este un mod încântător și diferit de a găti păstârnacul. Cartofii prajiti subtiri de pastarnac se toarna in parmezan, mamaliga, praf de mustar englezesc si sare si se prajesc pana devin crocante. O parte delicioasă pentru orice masă
Încercați aceste delicioase păstârnac parmezan, apoi consultați-ne păstârnac fript de arțar, supă de păstârnac, chipsuri de păstârnac și altele retete de pastarnac.
Ingrediente
- păstârnac 1 kg, decojit, tăiat în sferturi pe lungime și îndepărtat centrul lemnos
- ulei de arahide 4 linguri
- mămăligă 2 linguri
- parmezan sau alternativă vegetariană 50 g, ras
- pudră de muștar englezesc 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Gatiti pastarnacul in apa clocotita cu sare timp de 6 minute sau pana cand se inmoaie. Scurge foarte bine.
-
Pasul 2
Pune o tava mare, putin adanca, cu ulei la cuptor pentru 5 minute sa se incalzeasca. Amesteca mamaliga, branza si praful de mustar si asezoneaza cu sare. Puneți pe o farfurie mare, apoi aruncați păstârnacul în amestec cât este încă fierbinte.
-
Pasul 3
Transferați în tava fierbinte, apoi dați la cuptor pentru 15 minute. Turnați grăsimea, apoi gătiți încă 15-20 de minute sau până când devine crocantă și aurie.
Informatii nutritionale
- Kcals 227
- Gras 12g
- Carbohidrați 24.7g
- Fibră 7.8g
- Proteină 6.7g
- Sare 0,2g