Tipul bucătăriei:
Paste cu trufe mafalde
- serveste 4
- Uşor
Folosirea unor paste spectaculoase, cum ar fi mafalde cu panglici late, cu radicchio colorat și un pesto de calitate face acest fel de mâncare mult mai mult decât suma părților sale
Faceți această mafalde de paste cu trufe, apoi verificați pastele alla norma, cacio e pepe vegane, pappardelle pesto și mai multe rețete de paste vegetariene.
Ingrediente
- ulei de masline 2 linguri, plus o picătură
- lămâie 1, ½ suc
- radicchio 1 mare sau 2 mici, tăiate în felii subțiri prin tulpină
- mafalde (sau alte paste late) 400 g
- Pesto cu trufe și anghinare Belazu borcan de 165 g
- parmezan (sau alternativă vegetariană) 25 g, decojite în fâșii
- ulei de trufe a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Încinge grătarul la mediu-mare. Bateți 2 linguri de ulei cu sucul de lămâie și câte un praf de sare și zahăr. Aruncați feliile de radicchio prin dressing pentru a le acoperi. Transferați într-o tavă puțin adâncă, împreună cu jumătatea de lămâie rămasă, cu partea tăiată în sus, și grătar timp de 10-12 minute sau până când se înmoaie și se carbonizează ușor, iar tulpinile sunt fragede când sunt străpunse.
-
Pasul 2
Aduceți la fiert o tigaie mare cu apă cu sare și fierbeți pastele timp de 8-10 minute sau până când sunt al dente. Scurgeți, rezervând o cană de apă de gătit, apoi turnați pastele înapoi în tigaia caldă. Se amestecă pesto cu trufe și anghinare Belazu, se condimentează bine și se adaugă un strop de apă rezervată, dacă este nevoie, pentru a desface sosul și a acoperi pastele. Încorporați radicchio și împărțiți-le în boluri încălzite sau serviți pe un platou mare. Stoarceți o parte din lămâia carbonizată și tăiați felii pentru a servi alături. Se împrăștie cu așchii de parmezan și un strop de ulei de trufe, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 537
- Gras 23.8g
- Saturate 4.4g
- Carbohidrați 60.4g
- Zaharuri 1.2g
- Fibră 6.3g
- Proteină 17.2g
- Sare 1.5g