Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

8139

Paste de cartofi condimentate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Aceste paste versatile cu curry au un gust grozav servite calde sau reci. Serviți-le cu salată sau doar scufundați-le în chutney pentru o gustare mai gustoasă


Ingrediente

  • cartofi 300 g, decojite și tocate
  • Mazăre congelată 100 g
  • pasta de curry 2 lingurite
  • ceapă 1, feliat
  • seminte de mustar negru 1 lingura
  • lămâie 1/2, suc
  • coriandru mână, tocat
  • aluat foietaj gata rulat 375 g
  • ou bătut
  • chutney a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți 300 g de cartofi curățați și tocați timp de 8 minute până când se înmoaie. Adăugați 100 g de mazăre congelată cu 1 minut înainte de sfârșitul timpului de gătire. se scurge, apoi se pune deoparte.

  • Pasul 2

    Intre timp se incinge putin ulei intr-o tigaie. prăjiți 1 ceapă feliată până când devine moale și ușor colorată. Adăugați 2 lingurițe de pastă de curry și 1 linguriță de semințe de muștar negru, apoi prăjiți încă un minut. Se amestecă cartofii și mazărea. Adăugați sucul de la ½ lămâie și o mână de coriandru tocat, apoi lăsați să se răcească.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. întindeți un pachet de 375 g de foietaj gata rulat încă puțin pentru a avea o formă pătrată. tăiați în 4 pătrate, apoi tăiați fiecare în jumătate, astfel încât să aveți 8 dreptunghiuri. Puneți 4 dintre ele pe o tavă de copt, ungeți marginile cu ou bătut și puneți un sfert din umplutură în centrul fiecăruia. Acoperiți cu aluatul rămas, apoi prindeți marginile împreună pentru a sigila. ungeți cu mai mult ou, apoi coaceți timp de 20 de minute până se umflă și devin aurii. Serviți cu o lingură de chutney.

#Paste #cartofi #condimentate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *