Tipul bucătăriei:
Paste de cartofi condimentate
- serveste 4
- Puțin efort
Aceste paste versatile cu curry au un gust grozav servite calde sau reci. Serviți-le cu salată sau doar scufundați-le în chutney pentru o gustare mai gustoasă
Ingrediente
- cartofi 300 g, decojite și tocate
- Mazăre congelată 100 g
- pasta de curry 2 lingurite
- ceapă 1, feliat
- seminte de mustar negru 1 lingura
- lămâie 1/2, suc
- coriandru mână, tocat
- aluat foietaj gata rulat 375 g
- ou bătut
- chutney a servi
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți 300 g de cartofi curățați și tocați timp de 8 minute până când se înmoaie. Adăugați 100 g de mazăre congelată cu 1 minut înainte de sfârșitul timpului de gătire. se scurge, apoi se pune deoparte.
-
Pasul 2
Intre timp se incinge putin ulei intr-o tigaie. prăjiți 1 ceapă feliată până când devine moale și ușor colorată. Adăugați 2 lingurițe de pastă de curry și 1 linguriță de semințe de muștar negru, apoi prăjiți încă un minut. Se amestecă cartofii și mazărea. Adăugați sucul de la ½ lămâie și o mână de coriandru tocat, apoi lăsați să se răcească.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. întindeți un pachet de 375 g de foietaj gata rulat încă puțin pentru a avea o formă pătrată. tăiați în 4 pătrate, apoi tăiați fiecare în jumătate, astfel încât să aveți 8 dreptunghiuri. Puneți 4 dintre ele pe o tavă de copt, ungeți marginile cu ou bătut și puneți un sfert din umplutură în centrul fiecăruia. Acoperiți cu aluatul rămas, apoi prindeți marginile împreună pentru a sigila. ungeți cu mai mult ou, apoi coaceți timp de 20 de minute până se umflă și devin aurii. Serviți cu o lingură de chutney.