Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

O tavă de copt din ceramică albă umplută cu paste, măsline și roșii pe un fond roșu cu o oală cu frunze de busuioc

Paste feta la cuptor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

O coacere vegetariană super simplă de paste, plină cu feta cremoasă, roșii și măsline. Formele de paste Casarecce sau gemelli funcționează bine aici, la fel și o salată de rucola servită în lateral


Faceți aceste paste feta coapte, apoi verificați cojile noastre de paste coapte cu spanac și ricotta, lasagna vegetariană, coacere cu paste cu ton și mai multe rețete de coacere cu paste.

Ingrediente

  • roșii cherry 400 g (sau o cutie de 400 g de rosii tocate)
  • fulgi de ardei iute uscat un strop, plus puțin în plus
  • ulei de masline 2 linguri
  • oregano sau busuioc o mana mica, frunze culese si tocate, plus putin in plus
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • usturoi bloc de 100 g
  • Paste 200 g
  • măsline negre 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune roșiile, ardeiul iute, 1 lingură de ulei, ierburi, usturoi și niște condimente într-o tavă de copt lată de 20 cm. Faceți un gol în mijloc și cuibăriți-vă în blocul de feta. Stropiți cu uleiul rămas, adăugați niște piper negru spart și coaceți timp de 40 de minute până când feta este foarte moale, iar roșiile au izbucnit.

  • Pasul 2

    Se fierb pastele până al dente, apoi se scurg, rezervând 50 ml din apă de gătit. Turnați pastele în vas împreună cu măslinele și amestecați bine până se omogenizează. Adăugați apa pentru paste pentru a slăbi sosul dacă este necesar. Se împrăștie cu mai multe ierburi și fulgi de ardei iute pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 713
  • Gras 30.7g
  • Saturate 9.8g
  • Carbohidrați 81,8g
  • Zaharuri 9.8g
  • Fibră 8.9g
  • Proteină 22.8g
  • Sare 2g
#Paste #feta #cuptor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *