Tipul bucătăriei:
Paste Norma
- serveste 2
- Uşor
O masă rapidă pentru doi, bazată pe sosul clasic sicilian de paste vinete. Fără carne și plin de aromă, este ușor de făcut. Folosiți rigatoni dacă îl aveți acasă
Ingrediente
- ulei de masline
- Vânătă 1 mic, taiat cubulete
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- fulgi de chilli un ciupit mare
- roșii feliate tavă de 400 g
- rigatoni 200 g
- busuioc ½ grămadă mică, mărunțită
- parmigiano reggiano ras pentru a face 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 1-2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă. Adăugați vinetele în șarje și prăjiți la foc destul de mare până se înmoaie și devine auriu (doriți să fie foarte fragedă, fără nicio urmă de elasticitate). Condimentați și turnați pe o farfurie.
-
Pasul 2
Ștergeți tigaia, apoi adăugați încă o lingură de ulei și gătiți usturoiul timp de un minut. Adăugați fulgii de ardei iute și roșiile și condimentați, apoi fierbeți timp de 10 minute.
-
Pasul 3
Gatiti pastele. Se amestecă busuiocul și vinetele în sos și se fierbe timp de 5 minute. Amestecați sosul cu pastele scurse și terminați cu brânză rasă și mai mult busuioc dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 531
- Gras 19.4g
- Carbohidrați 64,8g
- Fibră 8.8g
- Proteină 19.9g
- Sare 0,3g