Skip to content
Close

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă de pere poșate cu granola de arțar și scorțișoară

Pere braconate cu cidru cu granola de arțar și scorțișoară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de pere braconate cu cidru cu granola de arțar și scorțișoară face un desert vegetarian ușor, dar delicios pentru patru persoane.


Ingrediente

  • cidru uscat 800ml -1 litru
  • coaja de lamaie 1 bandă
  • zahăr pudră 50 g
  • bat de scortisoara 1
  • pere coapte dar ferme 4
  • inghetata de vanilie a servi

GRANOLA

  • ulei de cocos 3 linguri
  • Sirop din esență de arțar 4 linguri
  • vanilie 1 păstaie, semințele răzuite
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • fulgi de ovăz 100 g
  • fulgi de migdale 50 g
  • nuci pecan 50 g, tocat
  • seminte de floarea soarelui 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pentru a face granola, topește uleiul, siropul de arțar, semințele de vanilie (se păstrează păstaia pentru pere) și scorțișoara măcinată într-o tigaie mică la foc mic până se omogenizează. Turnați ingredientele rămase într-un bol cu ​​un praf de sare, turnați peste lichidul încălzit și amestecați bine până când totul este acoperit. Răsturnați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și gătiți timp de 30 de minute până devin aurii și crocant. Se amestecă la fiecare 10 minute, astfel încât întregul amestec să se usuce și să se prăjească uniform. Se lasa sa se raceasca.

  • Pasul 2

    Pentru a face perele, încălziți 800 ml de cidru, coaja de lămâie, zahărul, batonul de scorțișoară și restul de păstăi de vanilie într-o tigaie largă sau într-o tigaie înaltă, la foc mic, până când zahărul se dizolvă. Între timp, decojiți, tăiați în jumătate și miez perele încercând să păstrați tulpina intactă. Tăiați o felie subțire de pe partea rotunjită a perei, astfel încât acestea să stea plate când sunt tăiate în sus. Adăugați în lichidul de braconat (dacă mai este nevoie de cidru, pentru a acoperi perele) și acoperiți tava cu o bucată rotundă de hârtie de copt cât tava cu o mică gaură tăiată în mijloc pentru a lăsa aburul. Acest lucru ține perele în lichid și previne decolorarea lor. Fierbeți timp de 20-30 de minute până când perele sunt fragede și glisați ușor un cuțit. Puteți să le faceți înainte și să păstrați lichidul de pe foc până la servire.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, adăugați jumătățile de pere în 4 farfurii, acoperiți cu o lingură de înghețată și împrăștiați peste granola. Granola rămasă se va păstra timp de 7 zile într-un recipient sigilat și este grozavă cu iaurt la micul dejun.

Informatii nutritionale

  • Kcals 632
  • Gras 29.7g
  • Saturate 9.3g
  • Carbohidrați 62.4g
  • Zaharuri 45,7g
  • Fibră 9.1g
  • Proteină 10.8g
  • Sare 0,1g
.
#Pere #braconate #cidru #granola #arțar #și #scorțișoară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast