Tipul bucătăriei:
picadillo andaluz
- servește 8-10
- Puțin efort
Secretul unui picadillo bun este să-l prepari cu mult timp înainte, de preferință cu o seară înainte, apoi să-l răcești, astfel încât toate aromele să aibă șansa de a se îmbina.
Ingrediente
- castraveți 2, fără semințe și tocate mărunt
- piper verde 1, tocat fin
- ceapă 1 mic, tocat fin
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri
- otet de sherry 1 lingura
- rosii 4
- a servi
Metodă
-
Pasul 1
Pune castraveții, ardeiul verde și ceapa într-un castron sau într-o cutie de plastic care se etanșează.
-
Pasul 2
Faceți o vinegretă cu uleiul, oțetul și un praf de sare, turnați-o peste legume și amestecați.
-
Pasul 3
Dacă maturați picadillo peste noapte pentru a mânca la prânz în ziua următoare, este o idee bună să lăsați roșiile afară până dimineața. Castravetele va fi crocant peste noapte și a eliberat puțin suc.
-
Pasul 4
Tăiați roșiile cubulețe mici și adăugați-le la celelalte legume. Se amestecă ușor, astfel încât roșiile să nu se destrame.
-
Pasul 5
În mod tradițional, acesta este servit într-un castron în mijlocul mesei, toată lumea scufundând-o într-o lingură și folosind o felie de pâine pentru a prinde picăturile. Alternativ, serviți în boluri mici.
Ai încredere în măsline
Jeannie Chesterton s-a antrenat la Le Cordon Bleu din Londra. De peste 30 de ani locuiește în Andalucia împreună cu soțul ei, Sam. Sunt co-autori ai Buenvino Cookbook: Recipes from our Farmhouse in Spain (20 GBP, Bene Factum).