Tipul bucătăriei:
Piccalilli
- Face 5 borcane de 450 g
- Uşor
Această delectare va înviora orice sarnie sau plăcintă și are nevoie doar de puțină tăiere și timp pentru a-și lucra magia
Ingrediente
- dovleceii 300g
- conopidă 300g
- brocoli 300g
- Fasole verde 200g, tăiat
- mici șalote rotunde 200g, curățate și sfărâmate prin rădăcină
- sare de mare fină 2 linguri
- faina de porumb 4 linguri
- Pulbere engleză de muștar 2 linguri
- semințe galbene de muștar 2 linguri
- semințe de chimen 2 lingurițe, zdrobite
- seminte de coriandru 2 lingurițe, zdrobite
- turmeric măcinat 4 lingurițe
- ghimbir de pamant 1 lingură
- oțet de cidru 1 litru
- zahăr pudră 300g
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați dovleceii, conopida și broccoli în bucăți de dimensiuni asemănătoare, mici sau mai mari, în funcție de cât de grozav îți plac micile tale.
-
Pasul 2
Puneți toate legumele și sarea într-un castron mare și aruncați-le bine împreună. Acoperiți și lăsați peste noapte.
-
Pasul 3
A doua zi, scurgeți legumele sarate într-o strecurătoare și clătiți bine în apă rece. Scurgeți-l din nou bine, apoi răsturnați într-un castron mare.
-
Pasul 4
Puneți făina de porumb, pudra de muștar, semințele de muștar, chimenul, coriandrul, turmericul, ghimbirul și 120 ml de oțet într-un castron și amestecați până la o pastă curată. Puneți restul de oțet și zahăr într-o tigaie și încălziți ușor până când zahărul s-a dizolvat. Se toarnă oțetul fierbinte peste pastă, amestecând până se slăbește, apoi se toarnă totul înapoi în tigaie și se bate până ajunge la foc mic și începe să se îngroașe. Fierbeti 2-3 minute apoi turnati peste legume si amestecati bine. Se pune în borcane sterilizate, se sigilează și se lasă într-un loc răcoros și întunecat cel puțin 3-4 săptămâni pentru ca aromele să se dezvolte. Odată deschis, păstrați-l în frigider și consumați în termen de 2-3 săptămâni.