Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Rețetă Piccalilli

Piccalilli

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Face 5 borcane de 450 g
  • Uşor

Această delectare va înviora orice sarnie sau plăcintă și are nevoie doar de puțină tăiere și timp pentru a-și lucra magia


Ingrediente

  • dovleceii 300g
  • conopidă 300g
  • brocoli 300g
  • Fasole verde 200g, tăiat
  • mici șalote rotunde 200g, curățate și sfărâmate prin rădăcină
  • sare de mare fină 2 linguri
  • faina de porumb 4 linguri
  • Pulbere engleză de muștar 2 linguri
  • semințe galbene de muștar 2 linguri
  • semințe de chimen 2 lingurițe, zdrobite
  • seminte de coriandru 2 lingurițe, zdrobite
  • turmeric măcinat 4 lingurițe
  • ghimbir de pamant 1 lingură
  • oțet de cidru 1 litru
  • zahăr pudră 300g

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați dovleceii, conopida și broccoli în bucăți de dimensiuni asemănătoare, mici sau mai mari, în funcție de cât de grozav îți plac micile tale.

  • Pasul 2

    Puneți toate legumele și sarea într-un castron mare și aruncați-le bine împreună. Acoperiți și lăsați peste noapte.

  • Pasul 3

    A doua zi, scurgeți legumele sarate într-o strecurătoare și clătiți bine în apă rece. Scurgeți-l din nou bine, apoi răsturnați într-un castron mare.

  • Pasul 4

    Puneți făina de porumb, pudra de muștar, semințele de muștar, chimenul, coriandrul, turmericul, ghimbirul și 120 ml de oțet într-un castron și amestecați până la o pastă curată. Puneți restul de oțet și zahăr într-o tigaie și încălziți ușor până când zahărul s-a dizolvat. Se toarnă oțetul fierbinte peste pastă, amestecând până se slăbește, apoi se toarnă totul înapoi în tigaie și se bate până ajunge la foc mic și începe să se îngroașe. Fierbeti 2-3 minute apoi turnati peste legume si amestecati bine. Se pune în borcane sterilizate, se sigilează și se lasă într-un loc răcoros și întunecat cel puțin 3-4 săptămâni pentru ca aromele să se dezvolte. Odată deschis, păstrați-l în frigider și consumați în termen de 2-3 săptămâni.

.
#Piccalilli
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *