Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Reteta de piersici murate cu branza batuta

Piersici murate cu brânză bătută

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Murarea este o modalitate ușoară de a conserva fructele, cum ar fi piersici. Această idee simplă servită cu brânză italiană este rapidă și face cel mai bun prânz sau gustare elegantă


Ingrediente

  • otet de vin rosu 300 ml
  • otet de vin alb 700 ml
  • zahar granulat 700 g
  • frunze de dafin proaspete 3
  • boabe de piper roz 1 lingura, sau boabe de piper negru 2 linguri
  • seminte de mustar galbene sau albe 1 lingura
  • cuișoare întregi 10
  • piersici tari 6-8

BRÂNZĂ BATĂ

  • dolcelatte (cântărit după îndepărtarea coajei) sau brânză moale de capră sau brie copt100g
  • brânză moale 50 g
  • smantana dubla sau pentru frisca 100 ml
  • ierburi moi o mână de amestecate precum arpagicul, coriandru și cervil
  • paine prajita a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune oțetul, zahărul și condimentele într-o cratiță mare. Se încălzește ușor până când zahărul s-a dizolvat complet, apoi se aduce la fiert. Adăugați piersicile și acoperiți cu un capac mai mic sau o farfurie pentru a menține piersicile scufundate. Fierbeți timp de 8-10 minute până când piersicile sunt fragede, dar nu moale – testați împingând cu o frigărui. Ridicați piersicile din lichid într-o sită și continuați să fierbeți lichidul de braconat până scade cu încă o treime.

  • Pasul 2

    Când piersicile sunt suficient de reci pentru a fi manipulate, îndepărtați-le pielea și aruncați-le. Pune piersicile într-un borcan mare sterilizat (vezi mai jos) și toarnă peste siropul fierbinte pentru a le acoperi complet. Piersicile tale se vor păstra acum 1-2 săptămâni într-un loc răcoros și întunecat sau la frigider.

  • Pasul 3

    Chiar înainte de servire, spargeți brânza în bucăți și puneți-le într-un robot de bucătărie cu brânză moale și smântâna. Trimiteți până se omogenizează, apoi tăiați grosier ierburile și amestecați-le cu niște condimente. Serviți cu pâine prăjită și câteva dintre piersici. Tăiați-le mai întâi felii sau mărunțiți, dacă doriți.

  • Pasul 4

    Sterilizați borcanele odată ce piersicile sunt în mișcare, încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și spălați 1 borcan mai mare sau 2 mai mici în apă fierbinte cu săpun. Clatiti bine. Stați cu capul în jos, încă umed, pe o tavă de cuptor și lăsați la cuptor timp de 10 minute înainte de a umple cât timp este încă cald.

Informatii nutritionale

  • Kcals 34
  • Carbohidrați 7.9g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 0,1g
#Piersici #murate #brânză #bătută
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *