Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Pilaf de vinete cu haloumi crocante

Pilaf de vinete cu haloumi crocante

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Visul unui vegetarian, acest câștigător din mijlocul săptămânii cu bucăți de vinete, orez condimentat cu ras el hanout, cioburi de haloumi aurii și semințe de susan, este gata și pe masă în 35 de minute


Încercați acest pilaf de vinete cu haloumi crocante, apoi verificați rețetele noastre de orez pilaf auriu, pilaf de pui și vinete.

Ingrediente

  • vinete 2, tăiate în bucăți de 2cm
  • ras el hanout 2 linguri, plus 1 linguriță
  • ulei de masline 3 linguri
  • stoc de legume 450ml, fierbinte
  • şofran o ciupitura
  • ceapă 1, feliat subțire
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • semințe de chimen 1 linguriță
  • orez basmati 300g, spălat
  • halloumi Bloc de 225g
  • seminte de susan 1 linguriță
  • iaurt a servi (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Aruncați vinetele cu 1 lingură de ras el hanout și 1½ lingură de ulei pe o foaie de copt și condimentați bine. Se prăjește timp de 15-20 de minute sau până se înmoaie ușor. Se amestecă bulionul fierbinte cu șofranul într-un ulcior și se lasă la infuzat.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți 1 lingură de ulei într-o caserolă adâncă la foc mediu-mare. Se prajesc ceapa timp de 10-15 minute sau pana devin aurii si crocante. Scoateți cu o lingură cu fante pe hârtie de bucătărie, lăsând uleiul în tigaie. Adăugați usturoiul, chimenul, 1 lingură de ras el hanout și fierbeți timp de 1 min, apoi amestecați orezul, pentru a acoperi uleiul și condimentele. Adăugați bulionul și puțin condiment și amestecați scurt, apoi puneți capacul și reduceți focul la minim. Gatiti 15 minute, apoi scoateti-l de pe foc si lasati la abur inca 5 minute.

  • Pasul 3

    În timp ce pilaful este aburit, tăiați halloumi în cioburi și încălziți ½ lingura rămasă de ulei într-o tigaie antiaderentă. Se prăjește haloumiul timp de 1-2 minute până când este crocant și auriu, apoi se răstoarnă și se fierbe încă un minut. Presărați restul de 1 linguriță de ras el hanout, împreună cu semințele de susan și aruncați pentru a acoperi halloumi.

  • Pasul 4

    Întindeți pilaful cu o furculiță, apoi amestecați vinetele prăjite și ceapa aurie. Serviți însoțit de haloumi crocanți și o păpușă de iaurt, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 598
  • Gras 24.8g
  • Saturează 11.2g
  • Carbohidrați 65.4g
  • Zaharuri 8.2g
  • Fibră 10.5g
  • Proteină 22.9g
  • Sare 2.5g
.
#Pilaf #vinete #haloumi #crocante
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *