Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Piper, curmale și harissa tagin

Piper, curmale și harissa tagin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Această tagină este o caracteristică a ardeilor moi topitori, dar ați putea adăuga orice legume de vară la sosul de bază – bucăți de dovlecei sau dovlecei ar fi bune


Încercați tagina de legume, apoi verificați tagina de pui, tagina de pește și tagina marocană.

Pentru mai multe opțiuni de legume, consultați tagina vegetariană, tocană vegetariană, caserola vegetariană și alte rețete vegetariene.

Ingrediente

  • ceapa 2, cubulete
  • țelină 2 bastoane, feliate subțire
  • usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
  • cub de legume 1, prăbușit
  • turmeric măcinat 2 lingurițe
  • roșii feliate 2 cutii de 400 g, strecurate peste un castron pentru a prinde sucurile
  • lămâie 1, zestrat și suc
  • harissa (rose harissa dacă o poți găsi) 2 linguri
  • draga draga 2 linguri
  • coriandru 1 lingură
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • ardei 6, un amestec de roșu, galben și portocaliu, tăiat în bucăți
  • curmale grele 150g, tăiate în treimi

SALATĂ CRUNCHY

  • fenicul 1 bec, mărunțit sau castravete 1, feliat
  • iaurt natural 150g
  • lămâie 1/2, suc
  • mentă o mână mică, tocată

A SERVI

  • patrunjel, menta sau coriandru a servi
  • cuscus, pâine plată și hummus

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți aragazul lent la mare. Puneți ceapa, țelina, usturoiul, cubulet și turmericul cu 600 ml de apă doar fiartă. Se toarnă sucul de roșii și se fierbe 1 oră

  • Pasul 2

    Se toarnă roșiile strecurate. Se amestecă sucul de lămâie, harissa, miere, coriandru și scorțișoară cu 1/2 linguriță de sare și mult piper negru proaspăt măcinat. Se amestecă bucățile de ardei și curmalele, se pune capacul la loc și se fierbe încă 2 ore sau până când ardeii sunt moi.

  • Pasul 3

    Aruncați împreună ingredientele salatei și condimentați foarte bine.

  • Pasul 4

    Pregătiți tagina în boluri și împrăștiați-le cu coaja de lămâie și ierburi. Serviți cu salată, cuscus, pâine plată și linguri de hummus.

Informatii nutritionale

  • Kcals 225
  • Gras 2.1g
  • Saturează 0,6g
  • Carbohidrați 40g
  • Zaharuri 37.9g
  • Fibră 9.1g
  • Proteină 6.9g
  • Sare 0,7g
.
#Piper #curmale #și #harissa #tagin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *