Tipul bucătăriei:
Pithiviers de ciuperci
- serveste 2
- Uşor
Această piesă centrală ușor de legume profită la maximum de aluatul foietaj gata preparat și de umplutura de ciuperci umami. Servește aceste pithiviers individuale cu fripturi aurii pentru o sărbătoare de Crăciun
Faceți aceste pithiviers cu ciuperci individuale, apoi verificați conopida, friptura de nuci de Crăciun, coroana vegetariană de Crăciun și mai multe rețete vegetariene de cină de Crăciun.
Ingrediente
- ciuperci portobello 2
- ulei de masline 2 linguri
- ceapă 1 mic, tocat fin
- ciuperci de castan 250 g, tocate fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- cimbru 6 crengute, numai frunze
- coniac 3 linguri
- spanac 50 g, tocat
- crema dubla 4 linguri
- mustar Dijon 1 lingura
- suc de lămâie o strângere
- aluat foietaj gata preparat bloc de 500 g
- ou 1, bătut
Metodă
-
Pasul 1
Stropiți ciupercile portobello cu 1 lingură de ulei de măsline și asezonați ușor. Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mare și se rumenesc ciupercile pe ambele părți timp de 2-3 minute, apoi se scot pe o farfurie.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul de măsline rămas în aceeași tigaie și adăugați ceapa și ciupercile castane la foc mediu-mare cu un praf mare de sare. Gatiti 10 minute pana cand lichidul s-a evaporat din ciuperci si se caramelizeaza. Adăugați usturoiul și cimbrul și gătiți încă un minut. Introduceți cu grijă coniacul și barbotați timp de un minut, având grijă deoarece se poate arde. Reduceți focul și adăugați spanacul și ofilește timp de un minut înainte de a amesteca smântâna, muștarul și sucul de lămâie, apoi barbotați până se îngroașă bine. Sezon.
-
Pasul 3
Rulați aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată până la un pătrat de 35 cm x 35 cm, apoi tăiați în patru pătrate egale. Transferați două într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți blaturile cu puțin muștar, apoi acoperiți cu jumătate de ciuperci cremoase. Se usucă ciupercile portobello cu hârtie de bucătărie și se pun deasupra, cu paharul în sus. Puneți ciupercile cremoase rămase în ceașcă și în jurul ciupercii portobello, lăsând un spațiu de 3 cm în jurul marginii. Ungeți această margine cu ou bătut, apoi puneți peste cealaltă bucată de aluat. Folosește un cuțit mic pentru a tăia într-un cerc aspru, apoi folosește o furculiță pentru a sertizat marginile. Folosiți spatele cuțitului pentru a marca ușor aluatul într-un model în spirală. Se unge cu ou batut si se da la rece cel putin 30 de minute sau pana este nevoie.
-
Pasul 4
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Unge pithiviers cu mai mult ou batut, se presara cu frunze de cimbru si se coace 25-30 minute sau pana devin aurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 1525
- Gras 111,8g
- Saturate 53,7g
- Carbohidrați 87,3g
- Zaharuri 9.2g
- Fibră 10.3g
- Proteină 24.8g
- Sare 2.6g